GÖRÜNTÜLÜ

Türk: Hükümetin kararları bizim için yok hükmündedir

Mazıdağı Belediyesini ziyaret eden Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, AKP hükümetinin aldığı kararların kendileri için “yok hükmünde” olduğunu söyledi.

HDP ve DBP Mardin il örgütleri, HDP Mardin milletvekili Gülser Yıldırım ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, İçişleri Bakanlığı'nın görevden alınan Mazıdağı Belediye Eş Başkanları Necla Yıldırım ve Ali Özkan'ı ziyaret etti.  Ziyaret sırasında konuşan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, “AKP hükümetinin aldığı kararlar bizim  için yok hükmündedir. Bizim için halkın iradesi ve aldığı kararlar esastır” dedi.  

Bugünden itibaren her zamankinden daha fazla çalışacaklarını ve mücadele edeceklerinin altını çizen Türk, Mardin ve tüm ilçelerinde belediyelerinin çalışmalarına devam edeceğini dile getirdi. Halkın taleplerini yerine getirmeye ve demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edeceklerini belirten Türk, devamla şunları aktardı: “Demokratik siyasetin önü kapatılıyor, geçmişte 12 Eylül’de bunları yaşadık ama bu baskı ve sindirme politikaları işe yaramadı, bundan sonra da ile yaranayacaktır” 

Mücadelelerinin belediye başkanı olma mücadelesi olmadığını hatırlatan Türk, hukuksuzluğa asla boyun eğmeyeceklerini sözlerine ekledi. 

Mardin milletvekili Gülser Yıldırım ise, AKP’nin yüzde elli oy  aldığı için herşeyi kendine hak gördüğünü ancak Kürt halkının neredeyse tamamının oylarını almış belediyelerin iradesine saygı göstermediğine dikkat çekti. 

AKP’nin darbeci zihniyeti ve uygulamalarına karşı direnişin daha da büyüyeceğini kaydeden Yıldırım, her şartta halk ile birlikte olacaklarını ve direnişi sürdüreceklerini söyledi.