GÖRÜNTÜLÜ

İşgalci Türk ordusu Başûr köylerini yakıyor

İşgalci Türk ordusunun yaptığı bombardıman sonucu birçok köyde yangın çıktı. Kendi imkanlarıyla yangını söndürmek isteyen bölge halkı ise KDP tarafından engelleniyor.

İŞGAL SALDIRILARI

İşgalci Türk ordusu Başûrê Kurdistan’daki köyleri sistematik olarak yakmaya devam ediyor. Daha önce Berwarî Bala köylerinden Dergelê, Miska ve Bazê köyleri yakılmıştı. 5 Temmuz günü itibarıyla bu kez Amediyê’nin Mijê, Kevne Mijê ve Spîndarê köylerini bombalayarak bölgedeki araziyi yakmaya başladılar.

Bölge halkının yoğun çabaları sonucu dün yangın kısmen kontrol altına alınmıştı. Ancak bu sabah saatlerinde yapılan bombardımanlar sonucu tekrar arazide yangın çıktı.

Halkın müdahalesine izin verilmezken, yangın köy merkezlerindeki evlere de sıçradı ve birçok ev yandı. Şu ana kadar söndürülmeyen yangın büyüyerek devam ediyor. Bölge halkı yoğun uğraşlar veriyor fakat KDP güçleri 5-6 kişiden fazla insanın bölgeye gitmesine izin vermiyor. Öte yandan yangına müdahale edebilecek itfaiye veya iş makinesi gibi araçların geçmesine de izin verilmiyor. Bölgedeki yangın tüm hızıyla köy merkezlerine ve giderek şehir merkezine ilerlerken KDP yetkilileri sadece seyretmekle yetiniyor ve halk kendi imkanlarıyla yangına müdahale etmeye çalıştığında ise bin bir gerekçeyle halkı engelliyor. Türk devleti bir bölgede yangın kontrol altına alındığında hemen o bölgeye bombardıman gerçekleştirip tekrardan yangın çıkarıyor, en önemlisi ise KDP ile Türk ordusunun beraber konumlandığı Amediyê tepesinden bu bombardımanlar gerçekleştiriliyor.