Türk ordusundan gerilla alanlarına saldırı

HPG BİM, Türk ordusunun Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Grana karakolunun Tepê Xwedê’yi aralıklı bir şekilde obüs ve havan toplarıyla bombaladığını belirtti.

Türk ordusuna ait keşif uçaklarının ise Xakurkê ve Kandil-Zap olanlarında keşif uçuşları yaptığını kaydetti.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Kanimasê’deki Türk ordusuna ait karakoldan da Tepe Ortê alanına yoğun bir şekilde obüs ve havanlarla vurulduğunu vurguladı. HPG BİM saldırılara ilişkin, “5 Temmuz sabaha karşı saat 02.30'dan 05.30' a kadar Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Grana karakolu Tepê Xwedê'yi aralıklı bir şekilde obüs ve havan toplarıyla bombalamıştır.

Bugün sabah saat 05.00'ten itibaren Yüksekova'ya bağlı Oremar karakolu Şehit Rahime alanını obüs ve havanlar ile bombardımana tabi tutmuştur. Bu alan üzerinde başlayan keşif uçuşları da halen devam etmektedir.

3 Temmuz ve 4 Temmuz günleri Medya Savunma Alanlarımızdan Xakurkê’de, 4 Temmuz günü Kandil – Zap – Haftanin alanlarında başlayan ve aralıklarla devam eden keşif uçuşları halen sürmektedir.

-4 Temmuz günü saat 08.00 ile 09.00 arası Duhok-Amediye’ye bağlı Kanimasê nahyesinde bulunan TC ordusu karakolundan; Tepe Ortê alanımız yoğun bir şekilde obüs ve havanlar ile vurulmuştur. Bu bombardıman sonucu arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.

23 Haziran günü TC ordusu Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Çemçê kırsal alanında bir operasyon başlatmıştır” dedi.