GÖRÜNTÜLÜ

Türk savaş uçakları Komuta ve Bukriska köylerini bombaladı

Türk savaş uçakları dün gece Komuta köyü ile Bukriska köyü çevresini vurdu. Saldırıda iki ev yerle bir oldu. Köylüler Güney Kürdistan yönetiminin saldırılara sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Türk savaş uçakları dün gece 21. 10 sularında Kandil’in Komuta köyü ile Bukriska köyü çevresini bombaladı. Saldırıya İnsansız Hava Araçları(İHA) da destek verdi. Bombardımanda iki ev yerle bir oldu.

Sengeser’deki akrabalarının yanına gittiği için saldırıdan kurtulan Bextiyar Mehemmed Seyfedin, evinin bombalanmasına tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Başure Kürdistan yönetimi bundan sorumludur. Türk savaş uçakları bu kadar pervasızca gelip bizim evlerimizi vurması Başure Kürdistan’ın yönetiminin suçudur. Başure Kürdistan yönetimi buna bir tepki göstermeli. Bu şekilde devam edemez.”

Bombalanan Komuta köyünün hemen yanında kurulan yayladaki koçerlerden Heci Mehemmed dün geceki hava saldırısından hem çocuklarının ve ailesinin hem de hayvanlarının çok etkilendiğini ve korktuklarının belirtti. Mehemmed devamla, “dün gece hemen yanımızdaki Komuta köyü bombalandığında o kadar etkilendik ki bizi bombaladıklarını sandık. Çocuklar çok etkilendiler ve korkudan kucağımıza atlayıp ağlamaya başladılar. Ne yapacağımızı bilemedik parçalar yakınımızdan ve üstümüzden geçti. Şans eseri bize bir şey olmadı” diye konuştu.

Başure Kürdistan yönetimine tepkisini dile getiren Heci Mıhemmed, şunları söyledi:“ Türk savaş uçakları bu kadar rahat Kürdistan köylerini ve arazisinin bombalamamalı. Güney hükümeti, Erdoğan ve AKP işbirliğini bırakmalı. Bu haliyle kendi Kürdistan topraklarına ve halkına zarar veriyor.  Biz bu yaklaşımı kabul etmiyoruz.” 

...