'Tutuklamalarla Kürt sorunu çözülmez'

HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanmasına yönelik Emek Platformu ve STK'ler İHD şube binasında basın açıklaması yaptı.

Açıklamada Kürt sorununun tutuklanmalarla çözülmeyeceğini, böylece şiddetin daha da derinleşeceğine yer verildi. 

HDP Eş Başkanları ve milletvekillerinin gözaltına alınıp tutuklanmasına ilişkin Emek Platformu ve STK'ler İHD Amed Şubesi'nde basın açıklaması yaptı. STK'ler adına açıklamayı yapan Demokratik ve Emek Platformu Eş Sözcüsü Doğan Hatun, tutuklanmaların kabul edilir olmadığını söyledi.

'KABUL EDİLEMEZ’

Doğan, "Kürt sorununu demokratik siyasal yollarla çözmeye çalışan siyasetçilerin tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Baskı gözaltılar Kürt sorununu derinleştirerek şiddeti artıracaktır. Demokratik siyasetin önü kapatılması şiddetin önünü açacağı aşikardır. Bu sabah meydana gelen patlamada bunun en bariz örneğidir. Basın özgürlüğünün kısıtlanması, kayyım atanması, eş başkanların tutuklanması insan haklarını hiçe saymadır" dedi. 

'DEMOKRATİK YOLLARDAN ÇÖZÜLMELİ’

Halkın iradesi ile seçilmişlerin tutuklanması bölgede barışa olan inanç yitirileceğini söyleyen Doğan, Kürt sorununun demokratik yollarla çözüleceğine dikkat çekti. Doğan, "Kürt sorununun demokratik yollardan çözülmesini talep ediyoruz. Demokratik yollarla çözülmeli eş başkanlar ve vekillerin tutuklanması kabul edilemez ve derhal serbest bırakılmalıdır" sözleri kullanıldı. 

...