Urfa Valiliği, 4 Nisan kutlamalarını provoke etme peşinde

Urfa Valiliği, Öcalan'ın doğum gününde memleketi Halfeti'de yapılmak istenen kutlamaları provoke ederek engelleme peşinde.

Urfa Valiliği, Öcalan'ın doğum gününde memleketi Halfeti'de yapılmak istenen kutlamaları provoke ederek engelleme peşinde. Valilik Birecik ve Halfeti ilçelerine bağlı köylerde askerler üzerinden halkı bu yönlü tehdit ediyor. Tehdit edilen köylüler, Urfa Valiliği'ne tepki göstererek, Öcalan'ın özgürlüğü ve tecridi kırmak için doğum gününe katılacaklarını dile getirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 4 Nisan'daki doğum günü kutlamaları için memleketi Halfeti'de bir araya gelmesi beklenen yüz binlerin gelişini ve doğum günü kutlamasını engellemek için Urfa Valiliği kutlamaları provoke etme peşinde. Daha önce 1 ile 6 Nisan tarihleri arasında Urfa ile ve ilçelerinde eylem ve etkinliklerin yapılmasına izin vermeyeceklerini havuz medyası üzerinden duyuran valilik, bu kez de asker üzerinden köylerde halkı tehdit etmeye başladı. Özellikle Birecik ve Halfeti ilçelerine bağlı köylerde köy köy dolaşan askerler, ev ev gezerek 4 Nisan'da Halfeti'de yapılacak olan Öcalan'ın doğum gününe katılımın sağlanmamasına dönük halkı tehdit ediyor.

VALİLİK ASKER ELİYLE HALKI TEHDİT EDİYOR

Valilik talimatıyla hareket eden askerler içerisinde bulunan rütbelilerin, TUHAD-FED öncülüğünde gerçekleştirilecek kutlama için oluşturulan tertip komitesinde yer alan kişileri fişlenmeye çalıştığı öğrenildi. Ayrıca valilik güdümündeki askerlerin, köy camilerinden yaptırdıkları anonslar ile de Öcalan'ın doğum gününe katılanların "cezalandırılacağı" yönünde yapılan tehditler ediyor. Bununla da yetinilmeyerek hazırladıkları broşürler ile de kutlamaya katılanların sosyal herhangi bir yardımdan yararlanmasına izin verilmeyeceğini de belirtiliyor ve bu yönlü halka şantajda bulunuluyor.  Askerlerin öğrenci olan gençlere de "Eğer Öcalan'ın doğum gününe katılırsanız okulunuz yanar. Vur emrimiz var" diye tehditlerde bulunduğu bildirildi.

'ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ VE TECRİDİ KIRMAK İÇİN DOĞUM GÜNÜNDE OLACAĞIZ'

Valilik eliyle halka kutlamalara katılmamaları yönünde askerler üzerinden verilen gözdağı ve yapılan tehditlere karşı köylüler ise valiliğe tepki gösterdi. Öcalan'ın tüm halkların özgürlüğü ve eşitliğinin mücadelesini verdiğini belirten köylüler, Öcalan'ın devreden çıkarılmaya çalışıldığı dönemde yürütülen savaş politikaları ile yaşanan katliamlara ve kaosa dikkat çekti. Tehdit edilen köylüler, Öcalan'ın özgürlüğünü bu noktada esas aldıklarını ve üzerindeki tecridi kırmak için Öcalan'ın doğum gününde bir araya geleceklerini dile getirdi.