'Vahşet bodrumu'nda katledilen Bakır son yolculuğuna uğurlandı

Cizre direnişi sırasında katledilen Şerwan Bakır (Şerger Mazdek), yüzlerce kişi tarafından sonsuzluğa uğurlandı.

Cizre direnişi sırasında "vahşet bodrumu"nda katledilen ve cenazesi ilk olarak Şırnak’ın Silopi ilçesine defnedilen Şerwan Bakır (Şerger Mazdek), bugün Amed'de yüzlerce kişinin katılımı Yeniköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. 

Mezarlıkta zılgıt, kına tepsisi ve ‘şehîd namirin’ sloganları ile karşılanan cenaze, dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından yüzlerce kişinin omuzlarında toprağa verileceği yere taşındı. Defin işlemleri sırasında sık sık ‘Bijî berxwedana Cîzîrê’, ‘Şehîd namirin’ ve ‘Tekoşîn berxwedan riya me riya şehîdan’ sloganları atılırken uğruna canını verdiği Cizre’den getirilen toprak defnedileceği Amed toprağına eklendi. 
Defin işleminin tamamlanmasının ardından devrim ve demokrasi şehitleri adına Çerxa Şoreşê Marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. 

DİCLE: SÖZ VERİYORUZ...

Saygı duruşunun ardından konuşan MEYA-DER Eş Başkanı Ayşe Dicle, “Bugün Kürdistan’ın direniş tarihine yeni bir sayfa eklendi. Bu sayfayı destansı direnişi ile Heval Şerwan yazdı. Heval Şerwan Cizre’de halkı için savaşırken sonsuzluğa erişti. Onun şahsında bu uğurda canını feda eden tüm yoldaşlarımıza söz veriyoruz; bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. Gün direniş günüdür. Direnmek ise yaşamaktır” dedi. 

ŞİMŞEK: ÇÖZÜM BU MÜCADELEDE SAKLIDIR

DBP Amed Eşbaşkanı Ali Şimşek ise "Heval Şerwan bugün Amed’de dostlarının ve yoldaşlarının misafiri oldu. Topraklarımızda yaşanan bu savaşın ve akan kanın çözümünü uzakta arayanlara sesleniyorum; çözüm burada, hemen yanı başımızda, Heval Şerwan ve arkadaşlarının mücadelesinde saklıdır" diye konuştu.

BABA BAKIR: BİZ DE BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Baba Mehmet Bakır da şunları söyledi: "Heval Şerwan, Mehmet Tunçlar'ın, Heval Özgür’ün ve Serok Apo’nun yoldaşıdır. Kuşkusuz bugün burada toplanmamız bir davanın ve amacın gereğidir. Bugün burada toprağa verdiğimiz bu genç benim çocuğum değil, bu halkın çocuğudur. Onlar nasıl ki Sur’da, Nusaybin’de, Cizre’de boyun eğmediler, biz de boyun eğmeden mücadele edeceğiz."

Tören, Baba Bakır’ın oğlunun yazdığı şiiri okuması ile son buldu.
 

...