Van’daki müftülüğün binası kaçak yapı çıktı

Van’da İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan parka “Parkta kızlar ve erkekler bir araya gelecek, Müftülüğün önünde bu olmaz” diyerek polis zoruyla park yapımını engelleyen İl Müftülüğün yaptığı binanın ise kaçak yapı olduğu ortaya çıktı.

Van’da İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan parka “Parkta kızlar ve erkekler bir araya gelecek, Müftülüğün önünde bu olmaz” diyerek polis zoruyla park yapımını engelleyen İl Müftülüğün yaptığı binanın ise kaçak yapı olduğu ortaya çıktı. İlginç gerekçeler öne sürerek park yapımını engelleyen Van Müftülüğü’nün hedefi ise söz konusu alana el koymak.
 
İpekyolu Belediyesi, Halilağa Mahallesinde geçen yıl yapımına karar verdiği park ve 200 kişilik genç kadın öğrenci yurdu çalışmalarına bu yıl başladı. Ancak yapılacak olan parkın İl Müftülüğünün hemen önünde olması, kadın öğrenci yurdunun da aynı bölgede yapılacak olmasına Müftülük çalışmaları engelleyerek müdahale etti. Van Valiliği ve Müftülüğün ortak kararı neticesinde park yapımı durdurulurken konuya ilişkin İpekyolu Belediyesine ise herhangi bir bildirimde bulunulmadı.

‘PARKTA BAŞKA ŞEYLER DE OLABİLİR!’

Parkın yapımının durdurulmasına ilişkin tartışmalar sürerken Müftülüğün kadın ve erkeklerin bir araya gelmesini ‘müstehcen!’ bulduğu için park yapımını engellediği ortaya çıktı. Belediye yetkililerinin İl Müftülüğüyle yaptığı görüşmede İl Müftüsünün park yapımını “Park mahalleyi rahatsız eder, size bilgi vermek zorunda değiliz. Buraya kız yurdu da yapıyorsunuz. Yarın burada başka şeyler olabilir” gerekçesiyle engellediği belirtiliyor.
 
Van Valiliği, İpekyolu İlçe Kaymakamlığı ve İl Müftülüğünün aldığı ortak karar ile parkın yapımını durdururken İl Müftülüğünün yaptığı bina ise ruhsatsız ve kaçak çıktı. İl Müftülüğünün bu yıl yaptığı yeni binaya ruhsat verilmemesine rağmen bina bitirilerek faaliyete girdi.

‘PARKI HALKIN HİZMETİNE SOKACAĞIZ’

Konuyla ilgili görüştüğümüz belediye yetkilileri ise müftülüğün parkın yapıldığı alana el koymak için böylesi gerekçeler uydurduğunu belirtti. İl Müftülüğünün kaçak ve ruhsatsız bir bina yaptığını kaydeden yetkililer, tüm engellemelere rağmen parkı yaparak halkın hizmetine sokacaklarını kaydetti.
 
Telefonla ulaştığımız İl Müftülüğü yetkilileri ise herhangi bir açıklama yapmak zorunda olmadıklarını ve yapmayacaklarını söyledi.

...