Van esnafı Gever’e yürümeye hazırlanıyor

Ablukayı kırmak için Van’dan Gever’e yapılacak yürüyüşe ilişkin hazırlıklar sürüyor. Van Büyük Halk Pazarı esnafı da halkı yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Ablukayı kırmak için Van’dan Gever’e yapılacak yürüyüşe ilişkin hazırlıklar sürüyor. Van Büyük Halk Pazarı esnafı da halkı yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Hakkari'nin Yüksekova (Gever) ilçesinde abluka ve operasyonlar sürerken, Van halkı ablukayı protesto etmek için Yüksekova’ya doğru yürüyecek. Sabahın erken saatlerinde yol çıkacak kitlede yer alacak olan Büyük Halk Pazarı esnafı da halkın Gever konusunda duyarlı olması gerektiğini söyledi.

'DUYARLI OLALIM; OLASI KATLİAMLARI ENGELLEYELİM'

Büyük Halk Pazarı Eş Başkanı Hanife Güzel, "Son zamanlarda ilçelerimizde süren abluka ve sokağa çıkma yasaklarının artık bitmesini istiyoruz. Gever’de yeni katliamlar yaşanmadan bunların önüne geçebiliriz. Bu yüzden hepimiz duyarlı olmalı ve destek amacıyla yarın Gever’e yürümeliyiz" dedi.

Pazar esnafından Kemal Kaya da, Gever’de yaşanabilecek olası bir katliamdan endişe ettiklerini belirterek, “Şimdi hepimiz hep birlikte yaşanabilecek yeni acıların önüne geçelim. Bunu yapabiliriz. Bakın; Ankara’da, İstanbul’da bombalar patlıyor. Bu gidişat nereye kadar varacak? Hepimiz endişeliyiz. Hükümet derhal bu politikalarından vazgeçmelidir. 'Çözüm süreci' kaldığı yerden devam etmeli ve müzakere masasına oturulmalıdır” Şeklinde konuştu.

'YÜRÜYÜŞTE OLACAĞIZ'

Esnaf Nazmi Kutluk ise tüm Van halkına seslenerek, "Gever’e ses olmalıyız. Gever halkı yalnız değil. Yaşanabilecek yeni saldırıları durduralım. Ben yarın bu yüzden o yürüyüşte olacağım" diye belirtti.

...