Van T Tipi'nde gardiyanlar ziyaretçilere saldırdı!

Van T Tipi Cezaevi'ne giden kadınlar, gardiyanların saldırısına uğradı.

Daha önce domuz bağı ve çıplak işkence iddialarıyla gündeme gelen Van T Tipi Cezaevi'nde bu defa da gardiyanlar görüşe gelen kadınlara saldırdı.

Yakınını görmek için hafta içi cezaevine giden T.S. isimli kadın, yaşadıklarını şöyle anlattı. “Görüş günleri iki ayda bir olduğu için çok kalabalık ve oradaki gardiyanlar insanlara, özellikle kadınlara çok kötü muamele yapıyor. Gardiyanların kadınlara hakarete varacak derecede davranışları oldu. Orada bulunan kadınlar olarak buna tepki gösterdiğimizde erkek bir gardiyan tarafından fiziksel saldırıya da maruz kaldık. Biz ‘bu halka bağıramazsınız, hakaret edemezsiniz’ dediğimiz için tehdit ettiler. ‘Terör örgütü propagandası yapıyorsunuz, hakkınızda soruşturma açarız’ diyerek konuyu saptırmaya çalıştılar. Bu konuyla ilgili cezaevi savcısına şikayette bulundum."

'NAZİ KAMPI GİBİ!'

Darp edilen kadınlardan  M.Ş. de şunları söyledi: "Cezaevini adeta bir Nazi kampına çevirmişler. Görüşe gelenleri tek hizaya koymaları vahim bir durum. Bunu kabul etmeyenlere kaba dayak, tehdit gibi yöntemler kullanılıyor. Cezaevi kapılarında her hakarete maruz kalıyoruz. Bu durumu kabul etmeyeceğiz ve ilgili mercilere başvuracağız.”