Vedat Aydın mezarı başında anıldı

DBP ve HDP Amed il örgütü, 5 Temmuz 1991 yılında katledilen HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın’ı mezarı başında andı.

DBP ve HDP Amed il örgütü, 5 Temmuz 1991 yılında katledilen HEP Amed İl Başkanı Vedat Aydın’ı mezarı başında andı. Mardinkapı Mezarlığı’nda yapılan anma etkinliğine DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, HDP Amed Milletvekilleri Çağlar Demirel ve Feleknas Uca'nın yanı sıra, Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları ve çok sayıda kişi katıldı.

"Vedat Aydın, şahsında devrim şehitlerini saygı ve sevgiyle anıyoruz" diyen DBP Eş Genel Başkanı Sabahat Tuncel, "Vedat Aydın sadece bir insan hakları savunucu değil aynı zaman da Kürt halkının da savunucusuydu. Katledilmesinin üzerinden 25 yıl geçmesine rağmen uğruna yaşamını uğruna canını feda ettiği mücadelenin bayrağı hiç düşmedi aksine bugün Sur’da, Nusaybin’de, Cizre’de, Şırnak’ta ve Gewer’de yükselmeye devam ediyor" şeklinde konuştu.

Kürt halkının dayatılan inkar, imha ve asimilasyon politikalarına karşı tarihten bu yana büyük bir direniş ve mücadele sergilediğine dikkat çeken Tuncel, "Bu mücadele sonucunda çok büyük kazanımlar da elde ettik ve bu nedenle devlet hakımıza her açıdan soykırım dayatarak katliamlar gerçekleştiriyor. Fakat tüm saldırılara rağmen halen Kürdün iradesi hala dimdik ayakta. Öyle ki; Vedat Aydın’ın yoldaşları bugün Rojava’da eşsiz bir devrim gerçekleştirerek özgürlük ve demokrasi mücadelesinin her safhasında mücadeleyi büyüttü. İşte egemenlerin alması gereken en önemli mesaj bu. Bizi tutuklayabilir, hatta öldürebilirler fakat hiçbir koşul altında mücadelemizden vazgeçiremezler" dedi.

Devlet tarafından 49 gündür alıkonulan Hurşit Külter'den hala hiçbir haber alınmadığını hatırlatan Tuncel, "Haftalardır arkadaşımız Hurşit Külter'in akıbeti hakkında bilgi alamıyoruz. Bu ülkede hükümet ve yönetimler 40 yıldır değişmesine rağmen Kürt halkına karşı tutum ve yaklaşım bir türlü değişmiyor. Devletin değişmeyen zihniyetine karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltmek bizim en temel görev ve sorumluluğumuzdur" diye konuştu. 

...