YBŞ Komutanı Feqîr: Türk devletine gereken yanıtı vereceğiz

YBŞ Komutanı Feqîr, Türk devletinin saldırılarına karşı direniş mesajı verdi ve KDP'nin işbirliğine karşı da Başurê halkına seslendi.

“Düşmanın adı ne olursa olsun bizim tek seçeneğimiz var o da direnmektir. Bizim için öncelik Êzîdî toplumunu savunmaktır” dedi.

YBŞ komutanlarından Dijwar Feqîr, Türk devletinin Şengal ve Rojava'ya yönelik hava saldırılarının Rojnews'e değerlendirdi.

Saldırının hedefinin PKK olmadığını belirten Feqîr, "Êzîdî halkı ve tüm Kürt halkını hedeflendiğini" kaydetti.

Feqîr, 'KDP hükümetinin saldırıdan haberleri vardı' açıklamasına ilişkin ise, "Bizi suçlayacaklarına kendileri bu konudaki siyasetlerini netleştirsin. Çünkü KDP’nin bu siyaseti kabul edilir değil. Her seferinde Türklerle işbirliği içerisinde olan KDP’dir" dedi.

Türk devletinin Êzidî düşmanlığının yeni olmadığını, daha önceleri de saldırdığını kaydeden Feqîr, "Bunu 2014’te DAİŞ çeteleriyle yapmaya çalıştılar sonuç almadılar. Yine 3 Mart 2017’de KDP ile birlikte örgütledikleri çeteleri Xanesor’a saldırtarak sonuç almak istediler bunda da başarısız oldular" diye belirtti.

AKP ve DAİŞ çetelerinin aynı zihniyette olduğunu vurgulayan Feqîr, "Erdoğan’ın yaptığı vahşetin haddi hesabı yoktur. Kendisi de Ebubekir Bağdadi gibi olup her yeri işgal etmek istiyor. Zihniyeti DAİŞ'le birdir her ne kadar farklı bir renkte olsa da Erdoğan eşittir DAİŞ’tir" dedi.

Feqîr, tarihten günümüze kadar Êzîdîlerin bu tür katliamlara karşı bedel vererek kendini koruduğunu, bu saatten sonra da bunun değişmeyeceğini söyledi.

Türk devletinin saldırılarla PKK’yi hedef aldığını söylemesinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Feqîr, “Bu saldırılarda tamamıyla Êzîdi halkı hedef alındı" diye ekledi.

Êzîdî halkına yönelik saldırıların sonuç almayacağını da kaydeden Feqîr, "Erdoğan hiçbir şekilde başaramayacaktır ve onun işbirlikçisi KDP hükümeti de kendini kandırmasın. Şunu çok iyi bilsinler ki, nerede bir Kürt varsa Erdoğan onların düşmanlığını yapar. Utanmadan çıkıp bu 'saldırılardan YBŞ haberdardı' diyorlar. Oysa Erdoğan kendi çıkıp açıklama yaptı, 'KDP hükümetinin saldırıdan haberleri vardı' dedi. Ona rağmen bu durumu Êzîdî halkından sakladılar ve Êzîdî halkının yaşamına kastettiler. Bu ihanetin hesabını vereceklerine ve işin içinde kendileri olmasına rağmen bizi suçluyorlar. Bu topraklar için büyük bedeller veren YBŞ’yi töhmet altında bırakacağına KDP, her seferinde Êzîdî halkını nasıl arkadan vurduğunu açıklasın" şeklinde konuştu.

'GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ, BAŞURÊ HALKI SESSİZ KALMASIN'

YBŞ komutanlarından Dijwar Feqîr, şu mesajları da verdi:

"Halkımıza, inancımıza ve topraklarımıza saldıran her kimse onlara karşı direneceğiz ve gereken cevabı vereceğiz. Şengal dağlarında tek bir Êzidî bile kalsa YBŞ var olacaktır.

Başurê Kürdistan halkından isteğimiz KDP’nin gerçek yüzünü görüp yaptıklarına sessiz kalmamalarıdır. Rahatsızlıklarını dile getirdiler ama bunu daha da büyütmeliler. Çünkü her halükarda kaybeden Kürt halkıdır. Bugün bu saldırılara karşı bir olma günüdür. Tüm halkımıza çağrımız, bu saldırılar karşısında mücadeleyi yükseltmeleridir.”