YBŞ: 1600 kişilik gücümüzle Musul operasyonu için ilk adımı attık

YBŞ Komutanlığı, Musul operasyonuna hazırlık kapsamında Musul’un etrafını temizleme operasyonu başlattığını ve 47. Anayolun kontrolünü sağladıklarını duyurdu.

YBŞ (Yekîneyên Berxedana Şengal-Şengal Direniş Birlikleri) Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, 5 gündür devam eden harekat kapsamında, Mediban ve İmecris köylerinin özgürleştirildiği ve onlarca Êzidî Kürdün çetelerden kurtarıldığı bilgisi verilerek, şöyle denildi:

‘’Mediban ve İmecris köyleri DAİŞ’ten tümden temizlendi. Güçlerimizin başlattığı operasyon Musul’un etrafını temizleme operasyonudur. Musul operasyonunun ilk adımıdır. Güçlerimiz Musul’a giden 47. yol hattını çetelerden temizledi. Şengal’den Telafer’e ve Musul’a gidiş yolu açılmış durumda.’’

OPERASYONUMUZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEK

Özgürleştirilen iki köy ve operasyonun sonuçları hakkında detaylı bilginin daha sonra paylaşılacağı kaydedilen YBŞ Komutanlığı açıklamasında, operasyonun devam edeceği bilgisi paylaşıldı.

Operasyonda yaşamını yitiren YBŞ Askeri Konsey üyesi Şengal Şengali’nin anıldığı ve şehitlerin mücadelesine bağlılığın vurgulandığı Komutanlık açıklamasında, Şengal başta olmak üzere Kürdistan topraklarının hepsi özgürleştirilene ve DAİŞ’in elindeki esirlerin hepsi kurtarılana kadar durmayacakları mesajı verildi.

HPG VE YJA STAR’IN DESTEĞİYLE OPERASYONA 1600 YBŞ SAVAŞÇISI KATILIYOR

DAİŞ’in zulmü altında bulunan bütün halkları kurtarmayı hedeflediklerini belirten YBŞ Komutanlığı açıklamasında şu bilgiler yer aldı: ‘’Bir planlama çerçevesinde devam eden operasyonlarımız hız kesmeden devam edecektir. Operasyona 1600 kişilik bir güçle devam ediyoruz. Irak Merkezi Hükümeti ile operasyon konusunda daha anlaşmaya varmıştık. Ayrıca operasyon kapsamında YBŞ dışında olan ve alanda bulunan bazı güçlerle ortaklaşma sağlamış durumdayız. HPG-YJA STAR gerillaları ilk günden itibaren destek veriyorlar ve bu destekleri devam edecek. Operasyona dair detaylı bilgileri daha sonra yapacağımız açıklamayla halkımız ve kamuoyuyla paylaşacağız.’’