GÖRÜNTÜLÜ

YBŞ: 6 DAİŞ çetesi öldüldü

YBŞ Komutanlığı, Mediban köyüne üç koldan saldırı düzenlemek isteyen DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. YBŞ, 6 çetenin öldürüldüğünü çok sayıda askeri malzemeye de el konulduğunu ifade etti.

YBŞ Komutanlığı, DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.  Komutanlık, 31 Mart akşamı DAİŞ çetelerinin Mediban köyüne üç koldan saldırı yapmak istediklerini bildirdi. Açıklamada, “Bu saldırıya güçlerimiz anından cevap verdi. Bir saat süren yoğun çatışmalar ardından DAİŞ çetelerine ağır darbeler vuruldu. Saldırıları tümden kırıldı. Bu çatışmalarda 6 DAİŞ çetesi öldürüldü. Yine bu çatışmalarda 3 DAİŞ çetesi de yaralandı. Bunlardan ikisi DAİŞ emiridir” denildi.

YBŞ, bu çatışmalarda 2 Hammer zırhlı aracın ele geçirildiğini, bir bomba yüklü aracın da imha edildiğini ifade etti.

YBŞ’nin ele geçirdiği malzemeler de şunlar:

“2 Hammer zırlı araç

1 adet 12,5’luk doçka

2 adet BKC

2 adat B7

2adat klaşnikof

Yine çok sayıda bu silahlara ait mermi ve roket”

1 SAVAŞÇI YAŞAMINI YİTİRDİ

Daha önce yaralanan bir savaşçının da yaşamını yitirdiğini vurgulayan YBŞ, “Şilo Şehitleri İntikam Hamlesi’nde özgürleştirdiğimiz Mediban köyünde yaralanan Rojhat Ali yoldaşımız 29 Mart’da hastanede şehit düşerek, şehitler kervanıma katılmıştır.

Rojhat yoldaş  Êzidî halkımız üzerindeki fermandan sonra devrimci sorumluluğu ve  vicdanı ile halkların kardeşliği için mücadele eden Türk bir yoldaşımızdı. YBŞ saflarına katıldığı günden bu yana her türlü fedakârlıktan geri kalmayarak Êzidî halkımızın ve kutsal toprakların özgürlüğü için mücadele etmiş şahadete ulaşmıştır. Rojhat yoldaş halkların kardeşliğine gönül vermiş, ezilen halkların mücadelesi ile Ortadoğu’nun özgürleşeceğine inan bir yoldaşımızdı. Bizler onun yoldaşları olarak bırakmış olduğu bu mirası zafere ulaştırma sözümüzü bir kez daha yeniliyoruz” dedi.

KİMLİK BİLGİLERİ

Yaşamını yitiren savaşçının kimlik bilgileri de şöyle:

Kod adı: Rojhat Ali

Ad Soyad: Özgür Dayan

Doğum tarihi: 07 Eyllül 1994/İstanbul

Anne adı: Zeliha

Baba adı: Ali 

...