YBŞ komutanı ve 2 gerilla Şengal’de yaşamını yitirdi

HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı, 1 YBŞ Komutanı ve iki HPG gerillasının 21 Mart günü Şengal bölgesindeki özgürleştirme hamlesinde yaşamını yitirdiklerini duyurdu.

Açıklamada, 21 Mart günü Şengal’ın Mediban köyü civarında düzenlenen özgürleştirme hamlesinde 3 savaşçının kahramanca şehit oldukları belirtildi.

Yaşamını yitiren savaşçılardan birinin Şengal isminde bir YBŞ komutanı olduğu ikisinin ise HPG gerillaları oldukları bildirildi.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

21 Mart günü Şengal çevresindeki köylere yönelik özgürleştirme hamlesi çerçevesinde direniş savaşında bulunan 2 HPG savaşçısı arkadaşımız ile 1 YBŞ Komutanı arkadaş Mediban köyü civarında şehit düşmüşlerdir. Çetelerin yüksek miktarda yerleştirdiği mayının patlaması sonucu üç Kahraman savaşçı arkadaşımız şehit düşmüştür.

Şengal'in özgürleştirmesi hamlesine büyük bir özveri ile katılım sağlayan Erdal ve Salih arkadaşlar hem Şehir merkezindeki direnişlerde hem de tüm hamlelerde yerlerine alarak fedakarlıkla çeteler karşı savaşmışlardır.

YBŞ Komutanı Şengal arkadaş da bu mücadele de anılması gereken ve davasına büyük kararlılığıyla örnek gösterilecek Komutanlardan olmuştur.

DAİŞ’ın zulmüne karşı kararlılıkla mücadele eden HPG gerillalarımızı saygıyla anarken, direnişte aktif rol üstlenen Şengal arkadaşı da saygı ve minnetle anıyoruz. Anılarına bağlılığın gereklerini dönem görevlerini başarıyla yerine getirerek sağlayacağımız sözünü yineliyoruz.  

Yaşamını yitiren HPG gerillalarının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Erdal Gabar
Adı Soyadı: Hakan Atdemir
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Perişan - Tacettin
Şahadet Tarihi ve Yeri: 21 Mart 2016 / Şengal

Kod Adı: Salih Kandal
Adı Soyadı: Ali Bilen
Doğum Yeri: Urfa
Anne - Baba Adı: Durra - Mehmet
Şahadet Tarihi ve Yeri: 21 Mart 2016 / Şengal

...