GÖRÜNTÜLÜ

YBŞ Komutanı ve HPG gerillaları törenle toprağa verildi

Şilo Şehitleri İntikam Hamlesi kapsamında yapılan operasyonda 21 Mart’ta Şengal’in batısında yaşamını yitiren 1 YBŞ Komutanı ve 2 HPG gerillası Şengal dağında yapılan askeri törenle toprağa verildi.

Şengal’in Serdeştê kampından dini vecibeler yerine getirildikten sonra uzun konvoy eşliğinde Ş. Berxwedan Ş. Dılgeş şehitliğine getirilen YBŞ komutanlarından Şengal ile HPG gerillası Erdal Gabar’ın cenazeleri burada yapılan törenle toprağa verildi.

Törene YBŞ savaşçıları ve HPG gerillalarının yanı sıra kalabalık bir kitleyle birlikte HPG Şengal Komutanlığı‘ndan Dilşer Herekol, Şengal Êzidî İnşa Meclis Sözcüsü Xıdır Salih ve YBŞ Komutanı Şengal’in babası Sahih Xelil ile kızı ve kardeşi katıldı.

Törende konuşan HPG Şengal Komutanlığı‘ndan Dilşer Herekol, kutsal topraklarda özgürlüğün sağlanması için gereken bedelleri vermeye her zaman hazır olduklarını belirtti.

“Mücadele sözümüzü şehit Şengal ve şehit Erdal yoldaşların huzurunda bir kez daha yineliyoruz“ diyen Herekol, şöyle konuştu:

“Şengal yoldaş fermanın ilk gününden bu yana DAİŞ çetelerine karşı savaştı. Bu kutsal topraklarda kutsal inanca ve kutsal halka yönelik geliştirilen fermana karşı başından beri mücadele etti. Şehitlerimizden devraldığımız bu özgürlük bayrağını zafere kadar taşıyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Onlara karşı borcumuzu, bu insafsızca fermanı gerçekleştirenlerden intikam alarak ödeyeceğiz” dedi.

‘O HEP DİRENİŞ CEPHESİNDEYDİ‘

Şengal Êzidî Meclis Üyesi  Xıdır Salih de, “Şehit Şengal ile şehit Erdal yoldaşlarımızla gurur duyuyoruz. Onların mücadelesiyle bugün başımız dik bir şekilde buradayız” diyerek, kendilerini hem YBŞ Komutanı Şengal’in hem de HPG gerillası Erdal’ın ailesi olarak gördüklerini söyledi.

“Şehit Erdal da oğlumuz, kardeşimiz ve yoldaşımızdır. Pirimiz oğlumuz gibi onu da yıkadı. Şehit Erdal’ı da şehit Şengal’in yanında toprağa vereceğiz” diyen Salih, her iki savaşçının da kutsal bir mücadele uğruna yaşamlarını yitirdiklerini, belirtti.

Salih devamla konuşmasını şöyle sürdürdü: “Herkes bilmeli ki biz bu değerli evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Düşmanlarının gözü aydın olmasın, bilsinler ki, bu şahadetlerle binlerce Erdal ve Şengallerimiz  var artık. On binlerce Viyan ve Berivanlarımız var. Bizler tüm düşmanların cevabını her zaman verebilecek durumdayız. Bu dağ hiçbir zaman düşmana karşı boyun eğmedi. Tüm kutsal şahadetlerden onur duydu. Biz şehit ailesi olarak da Mellek u Tavus ve Allah katında şehit ailesiyiz. Bundan da gurur duyuyoruz. Özgürlük savaşçılarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”

YBŞ komutanlarından Şengal’in Ağustos 2014 DAİŞ saldırısından bu yana silahını elinden hiç düşürmediğine dikkat çeken Salih: “O hep direniş cephesindeydi. Bütün hamleler de yer aldı. Bu günde şehitler kervanına katıldı. Hepinizin başı sağ olsun, yoldaşlarının başı sağ olsun. Biz gücümüz şehitlerimizden alıyoruz, alacağız. Bu güçler mutlaka Ezidxan’ı özgürleştireceğiz” dedi.

‘ONLARIN İZİNDE YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ‘

YBŞ Komutanı Şengal’in kız kardeşi Melez Xelil Salih, kardeşinin ilk günden bu yana fermanda katledilenlerin intikamını almak için direniş saflarında yer aldığını belirterek şunları dile getirdi: “Şengal kadınlarımızın intikamını almadan vicdanının rahat olmayacağını biliyordu. O vicdanlı ve ahlaklı yaşam yolunu seçti. Bu yolda şehit düştü. Bu yolu o seçti, Ağabeyim Şengal’ın şahadeti bütün halkımıza ve ezilen tüm halklara armağan olsun. Binlercemiz şehit Erdal ve şehit Şengal’in isimlerini alacağız. Bizler özgürlüğün bedelle kazanılabileceğini biliyoruz. Örgütlü olmadığımız için katliamlarla karşı karşıya kaldık. Artık bunun içinde bedel ödemeye hazırız. Şehit Erdal ve şehit Şengal’e sözümüzü bir kez daha yeniliyoruz. Onların izinde yürümeye devam edeceğiz.”

HEPİNİZ ŞENGALSİNİZ, HEPİNİZ ERDALSINIZ

Herkese başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan baba Xelil Salih ise, “Şengal komutan toprağının, halkının ve dinin fedaisidir“ dedi.

Devamla şunları söyledi: “Bizler Şengal’ın Ailesi olarak onunla gurur duyuyoruz. Oğlumuzla başımız diktir. Hepiniz benim için Şengalsiniz, Erdalsınız. Allah hepiniz korusun.”

Sık sık “Şehid Namirin“ sloganını atıldığı törende, YBŞ komutanı Şengal’in vasiyeti üzerine Cerxa Şoreşe marşı mezarlarının başında törene katılanlar tarafından toplu olarak okundu.

...