YENİLENDİ

YBŞ: Şengal Şengali'nin mücadele bayrağı yerde kalmayacak

YBŞ Komutanlığı, YBŞ Askeri Meclisi Üyesi Şengal ile Erdal ve Salih adlı gerillaların yaşamını yitirdiğini belirterek, saygıyla andı. YBŞ, “Şengal arkadaşın taşıdığı mücadele bayrağı ve silahını yerde kalmayacak" dedi.

YBŞ Komutanlığı, "Şilo Şehitleri İntikam Hamlesi" kapsamında Şengal’in batısında başlattıkları operasyonun 14. gününde devam ettiğini bildirdi. YBŞ, “Operasyonun gerçekleştirildiği bu süre içerisinde geniş bir alan güçlerimizce denetime alınmış, yaşanan çatışmalarda onlarca çete öldürülmüş ve çok sayıda cenaze de güçlerimizin eline geçmiştir.

Hamle ile ilgili kapsamlı bilgiler operasyon bittikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

YBŞ açıklamasında devamla şu ifadelere yer verildi:

“Başlattığımız operasyon kapsamında stratejik öneme sahip Mediban köyü de bir haftaya yakın süredir güçlerimiz tarafından kuşatma altına alınmış ve halen devam etmektedir. Mediban köyünde Pazartesi günü akşam (21-03-2016) daha önce çeteler tarafından mayınlı tuzak döşenen bir eve girerken bu tuzak patlamış ve patlama sonucu Erdal, Salih ve Şengal arkadaşlarımız şehit düşmüşlerdir.

Şengal arkadaş YBŞ’nin ilk kadrolarından olduğu gibi YBŞ Askeri Meclisi Üyesidir.  4 kardeşi ile birlikte YBŞ saflarında aktif bir biçimde direnişe katılan Şengal arkadaşın kaybı örgütümüz ve halkımız için büyük bir kayıptır.

ilk günden bugüne kadar cesareti, dürüstlüğü ve mütevaziliğiyle başta Êzidî gençlerimiz olmak üzere tüm mücadele arkadaşlarının yüreğinde derin bir yer bırakan Şengal arkadaş, aynı zamanda bu hamlenin de öncü bir komutanıdır.

Şehit Berxwedanların ve Berivanların ruhuyla mücadeleye katılan Şengal arkadaşın şehadetinden dolayı derin üzüntülerimizi paylaşıyor, başta ailesi olmak üzere tüm Êzidî halkımızın başı sağ olsun diyoruz.”

YBŞ açıklaması “Şengal arkadaşın taşıdığı mücadele bayrağı ve silahını yerde kalmayacak, bu yiğit komutanı, Ezdixan’ın yiğit evladını mücadelemizde daima yaşatacağız.

Erdal ve Salih yoldaşlarımız da bir yıldır Şengal dağlarında DAİŞ  barbarlığına karşı Êzidî halkımızın özgürlüğü için büyük bir fedakarlık ve kararlılıkla mücadele saflarındaki yerlerini almaktaydılar.

Şengal, Erdal ve Salih arkadaşlar şahsında tüm özgürlük şehitlerimizi saygıyla anıyor, zafere dair olan sözümüzü bir kez daha yineliyoruz” diye son buldu.

ŞENGALİ'NİN KİMLİK BİLGİLERİ

YBŞ Askeri Meclis Üyesi'nin kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Şengal Şengali

Adı soyadı: İbrahim Xelil Salih

Baba adı: Xelil Salih

Anne adı: Neam

Şahadet tarihi: 21.03.2016/ŞENGAL