YBŞ/YJŞ: KDP güçlerin derhal çekmeli

YBŞ/YJŞ komutanlığı KDP’nin Xanesor’a girmesine ilişkin talimatların Ankara’dan verildiğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan YBŞ/YJŞ Komutanlığı, KDP’ye başlı ‘Rojava peşmergelerinin’ Xanesor’da YBŞ/YJŞ’ye bağlı güçlerin denetimindeki yerleri tutma girişimine bulunduğunu belirtti.

Xanesor’un 2014 sonbaharından bu yana YBŞ/YJŞ güçleri tarafından DAİŞ çetelerinden özgürleştirildiği kaydedilen açıklamada şunlara yer verildi: “2 Mart öğlen saat 2 dolaylarında KDP’ye bağlı Roj peşmergeleri, Xanesor’da bulunan güçlerimizin konumlandığı yerleri tutma girişiminde bulundular. Bilindiği gibi Xanesor 2014 sonbaharında güçlerimiz tarafından DAİŞ çetelerinden alınıp özgürleştirilmiş ve şu ana kadar da güçlerimizin kontrolünde bulunmaktadır. Bu girişimin Barzani’nin Ankara ziyaretinden sonra gelişmesi, tesadüf değildir. Tamamıyla provokatif bir girişim olup, Ankara’dan alınan talimatlar doğrultusunda, Şengal Êzidîlerini birbirine düşürme ve iradelerine müdahale etme amaçlıdır.

Biz YBŞ/YJŞ güçleri olarak kesinlikle herhangi bir gergin durumun yaşanması taraftarı değiliz. Bu güçlerin derhal çekilmesi ve alanımızdan çıkması gerekmektedir.

Halkımıza çağrımız, geliştirilen bu oyun karşısında son derece duyarlı olmaları ve bu temelde hareket etmeleridir.”