Yekgirtu İslami Vekili: Sêmalka kapısının kapatılması kabul edilemez

KDP’nin Başurê Kurdistan ile Rojava arasındaki sınır kapısını kapatmasına sert tepki gösteren Yekgirtu İslam milletvekili Ebubekir Ömer Abdullah, “Kürt birliğine zarar veren kabul edilmez bir tutum” şeklinde nitelendirdi.

KDP’nin Başurê Kurdistan ile Rojava arasındaki sınır kapısını kapatmasına sert tepki gösteren Yekgirtu İslami milletvekili Ebubekir Ömer Abdullah, “Kürt birliğine zarar veren kabul edilmez bir tutum” şeklinde nitelendirdi. 

Abdullah, Sêmalka sınır kapısının kapatılmasının Kürtlerin birliği ve özgürlük mücadelesine zarar verdiğini, belirterek, KDP’nin kapıyı kendi parti çıkarları için kapattığını söyledi. 

Kürdistan parçaları arasındaki sınır kapılarının kapatılmasının aksine ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Abdullah; “KDP’nin Rojava sınır kapısını kapatması bu açıdan kabul edilebilir bir şey değildir. Bu tür tutumlar Kürtler arasında parçalılığa neden oluyor. Kürt birliğine zarar veriyor. Bu tutum hiçbir şekilde Kürtlerin Rojava’da yürüttükleri mücadeleye bir yarar sağlamıyor. Bu aynı zamanda Rojava ve Başur’daki siyasi güçler arasında, yine iki tarafta bulunan halk arasındaki ilişkilerin tümden kopmasına neden oluyor. Dolayısıyla böyle bir şey Kürtlerin birliğin ve özgürlük mücadelesine tümüyle zarar veriyor” diye konuştu. 

SÊMALKA KAPISININ KAPATILMASI YASADIŞI BİR KARARDIR

Sêmalka sınır kapısının açılmasına parlamentonun karar verdiğini hatırlatan Yekgırtu İslam milletvekili Abdullah şunları söyledi: “Parlamentonun aldığı bir kararın aksi bir karar vermek de yine parlamento kararıyla olur.

Ama maalesef Başurê Kürdistan'da parlamento iflas etmiş, işlemez durumda. Dolayısıyla Sêmalka için alınan karar da tümüyle bir partinin kendi siyasi çıkarları aldığı yasadışı bir karardır. Parlamentonun aldığı bir kararı bir parti kendi siyasi menfaatleri için yok sayamaz.” 

ZAMANLAMA MANİDAR

Sınır kapısının kapatılmasının Rojava’da Kürtlerin kendi geleceklerine yönelik toplantı halinde olduğu bir güne denk getirilmesinin de manidar olduğuna dikkat çeken Abdullah; “Oysa biz Rojava’da Kürtlerin kendi kaderlerine karar vermesinde, özgürlüklerini elde etmesinden büyük mutluluk duymalıyız. Bir de Rojava siyasi iradesinin vereceği karara da bize düşen saygı duymaktır, destek vermektir. Dolayısıyla böyle bir günde Rojava’ya kapıları kapatmak kesinlikle kabul edilemez, yanlış bir karardır” dedi.