GÖRÜNTÜLÜ

Yıldırım: Nusaybin'de yasak kalksın, cenazeler aileleri verilsin

HDP Mardin İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Yıldırım, Nusaybin’de devam eden yasağın kaldırılmasını ve yaşamını yitirenlerin cenazelerinin ailelerine verilmesini gerektiğini söyledi.

HDP Mardin İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Mardin İl Eş Başkanları Aysel Erol, Musa Alkan ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım katıldı. Basın toplantısında konuşan Yıldırım, Nusaybin’de devam eden yasağın bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti. Nusaybin’de aylardır devam eden saldırıların bir kenti yok etmeye yönelik olduğunu söyleyen Yıldırım, devlet güçlerinin suçlarını örtmek için yasağı ısrarla sürdürdüğüne işaret etti. 

Nusaybin’de öz yönetim direnişinin yaşandığı mahallelerin devlet tarafından kapatıldığına dikkat çeken Yıldırım, halka ait ev ve işyerlerinin talan edildiğini, sağlam kalan eşyaların sokaklara atılarak parçalandığını ve yakılıp yıkıldığını söyledi. Nusaybin halkının evlerinin, eşyalarının gasp edildiğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, bir an önce gasp edilen mahallelerin açılmasını istedi. Yıldırım, Nusaybin halkının evlerine dönmek istediğini ve mahallelerin bir an önce açılması gerektiğini vurguladı. 

‘CENAZELER BİR AN ÖNCE VERİLMELİ’

Öz yönetim alanlarında yaşamını yitirenlerin cenazelerinin ailelerine verilmediğini kaydeden Yıldırım, ailelerin çocuklarının cenazelerini almak istediğini belirtti. Devlet güçleri tarafından gasp edilen mahallelerde cenazelerin olduğunu söyleyen Yıldırım, mahallelerin etrafını tel örgü ve beton bariyerlerle kapatan devlet güçlerinin cenazelerin alınmasını engellediğini ifade etti. Kürt halkının cenazelerine yapılan vahşet karşısında sessiz kalmayacağını söyleyen Yıldırım, bir an önce bu mahallerin açılarak cenazelerin alınmasını istedi.

Yıldırım, Nusaybin halkının cenazelerini almak ve evlerine dönmek istediğini, bunun sağlanması için de devlet güçlerinin savaş suçu kapsamına giren bu uygulamaları bir an önce sona erdirmesini istedi. 

...