Yılmaz Cizre'de toprağa verildi

Cizre'de katledilen ve Antep'te defnedilen Selami Yılmaz'ın kimlik bilgilerinin netleşmesi üzerine aile cenazeyi alarak, Cizre'de defnetti.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde katledilen ve cenazesi otopsi için götürüldüğü Antep'te defnedilen Selami Yılmaz'ın cenazesi, kimliğinin kesinleşmesinin ardından ailesi tarafından alınarak Cizre'ye getirildi.

Yılmaz'ın cenazesi ilçe girişindeki polis noktasında uzun süre bekletildikten sonra zırhlı polis araçları eşliğinde Yafes Mahallesi'ndeki çocuk mezarlığına götürüldü.

Cenazenin gelmesiyle birlikte Yılmaz ailesi ve yakınları ağıtlar yakmaya başladı. Mezarlık içerisinde kılınan cenaze namazı sonrası Yılmaz'ın naşı, Cizre'de katledilen ve halen isimleri belirlenemeyen direnişçilerin yanında toprağa verildi.

Yüzlerce kişinin katıldığı törende konuşan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Botan halkının 200 yıldır direnişini sürdürdüğünü belirterek, "Acılarımızı bir nebze de olsa hafifleten bu gençlerin direnişi ve direnişçi ruhlarıdır. Osmanlı döneminde de benzer olaylar yaşanmıştı. Ancak Kürt halkı ve Botan'ın direngen çocukları zulme boyun eğmedi. Er ya da geç haklı direnişimiz kazanacaktır" dedi.