YJA Star gerillası Karaçelik 'Şehid namirin' sloganıyla uğurlandı

YJA Star gerillası Evin Karaçelik (Gülbahar Demhat) "Şehid namirin" sloganı ile toprağa verildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 5 Temmuz'da yapılan hava saldırısında hayatını kaybeden YJA Star gerillası Evin Karaçelik (Gülbahar Demhat) Muş'un Bulanık ilçesi Sirtalî köyünde yüzlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şırnak Devlet Hastanesi'nde ailesi ve yakınları tarafından alınan Karaçelik'in cenazesi Bitlis-Muş karayolunun Bulanık ilçesi yol ayrımında yüzlerce kişi tarafından sloganlarla karşılandıktan sonra konvoy halinde doğduğu köye doğru götürüldü. Zafer Mahallesi'nde bulunan baba evine götürülen Karaçelik'in cenazesi köy girişinde köylüler tarafından karşılandı. Köy camiinde dini vecibeleri yerine getirildikten sonra mezarlığa taşınan Karaçelik, "Şehid namirin" sloganı ile toprağa verildi. 

DBP ve MEYADER yöneticilerinin de katıldığı törende "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Ardından konuşan DBP Mûş İl Eşbaşkanı Hatice Şeker, "Kutsal mücadelemiz onurlu bir barışla sonuçlanana dek devam edecek" dedi.

Anne Asya Karaçelik ise kızının sadece ailenin değil tüm Kürdistan'ın şehidi olduğunu söyledi. Onların özgür bir yaşam için verdikleri mücadelede kısa ömürlerinde onurlu bir yaşamı sığdırdıklarını vurgulayan Karaçelik, Kürt halkına birlik olma çağrısı yaptı. Karaçelik, Kürt evlatlarının verdiği mücadele sonucunda şerefli bir yaşama kavuşacaklarını vurguladı.

Tören sonrası mezarlıktan ayrılan kitle aileye başsağlığı dileklerini iletti.