YJA Star gerillası Okalin'i binler uğurladı

YJA Star gerillası Leyla Okalin (Hevi Havin) binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir törenle toprağa verildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 5 Temmuz’da hava saldırısında yaşamını yitiren YJA Star gerillası Leyla Okalin'in (Hevi Havin) cenazesi ailesi ve MEYADER yöneticileri tarafından Şırnak Devlet Hastanesi morgundan alınarak Batman'a getirildi. Okalin’ın cenazesi, kent girişinde binlerce kişi tarafından zılgıt ve “Şehîd namirin" sloganlarıyla karşılandı. Yüzlerce araçlık konvoy ile Girbereşk mezarlığına getirilen Okalin için tören gerçekleştirildi. Törene HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP ve DBP yöneticileri ile binlerce kişi katıldı. Tören saygı duruşuyla başladı.

Törende konuşan Ağabey Turan Okalin, Kürt halkının özgürlüğü ve şehitlerin anısına bağlı kalmak için mücadelelerine sahip çıkacaklarını söyleyerek, “Her şahadet haberinden sonra mücadeleye daha güçlü bir şekilde sarılıyoruz. Bu mücadelede Kürt halkı ya özgürleşecek ya özgürleşecek” dedi.

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise Kürt mücadelesinde yaşamını yitirenlerin bıraktığı bayrağı daha da yükselteceklerini vurgulayarak, “Özgürlük ve eşitlik için mücadele edenlerin isimleri tarihe altın harflerle geçecek" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Okalin’in cenazesi kadınlar tarafından omuzlanarak defnedileceği kabri başına götürüldü. Cenaze dualar eşliğinde toprağa verildi.