YNK: Asıl darbeyi AKP yiyecek!

YNK, gözaltına alınan HDP eş genel başkan ve vekillerinin derhal serbest bırakılmasını isterken, AKP'nin demokrasi mücadelesinden darbe yiyeceğini belirtti.

AKP'nin darbe ve düşman hukukuyla HDP eş genel başkanları ile milletvekillerini gözaltına almasına dönük tepkiler sürüyor.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan YNK Polit Büro tarafından şunlar kaydedildi:

"Bu politika, bu yüzyılda da gelişen demokrasi mücadelesine karşı kesinlikle darbe yiyecektir. 
Eş başkanlar ve arkadaşlarının tutuklanması ancak mücadele ateşinin büyümesini sağlayacak ve Kürtlerin özgürlük mücadelesine desteğin daha da artmasını sağlayacaktır. Bu, AKP hükümetini hem kamuoyu hem de uluslararası baskıya uğratacaktır. Bu politika ancak Türk milliyetçiliğini daha da derinleştirir. Ancak bir başka darbenin daha ortaya çıkmasına zemin hazırlar. 

YNK Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak ve arkadaşlarının gözaltına alınmış olmasını kınıyor ve bir an önce serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. AKP bir an önce Kürt sorununun çözümü için diyalog masasına geri dönmelidir. 
AB’nin, ABD’nin, sosyal demokratların, demokratik kamuoyunun ve dünyanın tüm demokrasi güçlerinin DAİŞ faşizmini yenilgiye uğratmak için mücadele ettiği ve dünyanın güvenliğiyle birlikte Ortadoğu güvenliğini de sağlama almaya çalıştığı bir dönemde, Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da demokrasi karşıtı geliştirilen AKP siyasetine karşı tutum sahibi olmalıdırlar. Bundan dolayı bilinmelidir ki, AKP’nin bugün Kuzey Kürdistan’da uyguladığı baskı politikası demokrasi karşıtı güçlerin ve DAİŞ’in amaçlarına hizmet etmektedir."