YNK, KDP’den sonra hükümet ortakları Yekgırtu İslam ve Komala İslam ile görüştü

YNK-KDP arasında dün Hewler’de gerçekleşen görüşmeden sonra, bugün de YNK Komala İslam ve Yekgırtu İslam ile bir araya geldi.

YNK-KDP arasında dün Hewler’de gerçekleşen görüşmeden sonra, bugün de YNK Komala İslam ve Yekgırtu İslam ile bir araya geldi. Taraflar Irak’ta oluşturulacak yeni kabinede Kürtlerin nasıl yer alması gerektiği, üzerinde görüş alış verişinde bulundu.

Görüşme sonrası ortak bir basın toplantısında YNK heyeti adına konuşan YNK politbüro üyesi Sadi Ahmet Pirê, Bağdat'ta gerçekleştirilen değişimleri reddetmediklerini, ancak Kürtlerin payının da korunması gerektiğini kaydetti. Pire açıklamasında “Irak hükümeti tarafından halkların ortak yaşam prensibi çiğnenmiştir” dedi.

Kürdistan İslami Birlik Partisi adına konuşan Xelil İbrahim ise, oluşacak olan yeni kabine için Kürtlerin kendi bakanlıklarını kendilerinin belirlemesi gerekir diyerek, Kürt adaylarının başkaları tarafından belirlenmesini kabul etmeyeceklerini, bunun için de kendi teknokrat adaylarının olacağını söyledi.

Kürtler Bağdat'tan çekilir mi sorusuna da Xelil İbrahim, “Şimdi bir heyet Bağdat ile görüşmek için toplantıya gidecek, fakat kendimizi geri çekme konusu henüz gündemimizde değil” sözleriyle yanıt verdi.