YNK ve Goran, Kürdistan parlamentosunda ortak hareket kararı aldı

Kürdistan bölgesel parlamentosunda yer alan YNK ve Goran Hareketi grupları parlamentoda ortak karar ve tutum çerçevesinde çalışma yürüteceklerini açıkladı. Ayrıca daha önce hazırlanan taslaklar da birleştirildi.

YNK Melis Grubu Başkanı Bêgerd Talabani, Telar Letif, Xelef Ahmed, Kadir Rezgeyi ve Salar Mahmud, Goran Hareketi Grubu Başkanı Birzu Mecid ile birlikte Behar Mahmud, Bestun Fayiq ve Roza Mahmud bugün Süleymaniye’de Zerget Tepesi’nde bulunan Goran Hareketi merkezinde bir araya geldi.

Toplantının ardından YNK Grup Başkanı Bêgerd Talabani ile Goran Hareketi grup başkanı Birzû Mecid basın açıklaması düzenledi.

Kürdistan Bölgesel Parlamentosu Goran Hareketi grubu başkanı Birzû Mecid “YNK ve Goran Hareketi arasında imzalanan anlaşma ardından, anlaşmanın 15’inci maddesi çerçevesinde böylesi bir karar alındı. Bu temelde her iki taraf da birer taslak hazırlamıştı. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantımızda hazırlanan bu iki taslağı birleştirdik” dedi.

YNK Grup Başkanı Bêgerd Talabani ise, YNK ile Goran Hareketi arasında imzalanan siyasi anlaşmada bir karar alındığını hatırlattı. Bugün de bu kararda son aşamaya gelindiğini vurgulayan Talabani, Güney Kürdistan parlamentosunun tekrar aktifleştirilmesine yönelik girişimlere ilişkin ise şunları söyledi: “Parlamentonun tekrar aktifleştirilmesi için parlamentodaki tüm gruplar partimizin siyasi girişimlerini bekliyordu. Bu temelde bazı çabalar yürütülüyor ve bu çabaların Kürdistan bölgesel parlamentosunun tekrar aktif bir biçimde çalışmaya başlamasına vesile olmasını ümit ediyoruz. Parlamentonun tekrar aktifleştirilmesine yönelik diğer taraflarla diyalog ve çabalarımız devam ediyor.”