YPG: 44 çete üyesi öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Minbic hamlesi ile büyük darbe alan çetelerin, Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu sınır bölgelerinde sivil halkı hedef alan saldırılar düzenlediğini ve saldırılara karşı başlatılan operasyonda en az 44 çetenin öldürüldüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi, SUK bünyesinde faaliyet yürüten çetelerin Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırıların devam ettiğini belirtti. Yaşanan çatışmalarda çetelere ait 2 askeri araç darbelenirken, 3 çete üyesi de öldürüldü.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “1. Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suriye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir.

Çete grupları 16 Temmuz günü Seken Şikeyf ve Pîno köyü bölgelerinden saldırı düzenlemiştir. Yine 20. Cadde bölgesinde de güçlerimiz ile çete grupları arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda çetelere ait 2 askeri araç darbelenmiştir. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür.

16 Temmuz günü saat 22.00 sularında da çete grupları Ezaz'daki mevzilerinden Eyn Deqnê köyüne yönelik tank ve ağır silahlarla saldırı düzenlemiştir.

ÇETELER SİVİL HALKI HEDEF ALAN SALDIRILAR DÜZENLİYOR

Minbic Hamlesi'yle büyük güç kaybeden ve ağır darbeler alan DAIŞ çeteleri Rojava-Kuzey Suriye Federasyonu sınır bölgelerinde sivil halkı hedef alan saldırılar düzenlemektedir.

Çeteler 16 Temmuz sabahı bu amaçla Eyn Îsa kasabası ile Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının güneydoğusu arasında kalan bölgede bir saldırı düzenlemiştir. Sınır hattı üzerinde bulunan 6 köye sızan çeteler tespit edilebilen Sêgolê köyünde 10, Birberqalê köyünde ise 3 sivil yurttaşımızı katletmiştir.

ÇETELERİN SALDIRISINA KARŞI OPERASYON: 44 ÇETE ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Çetelerin saldırısını haber alan güçlerimiz bölgede bir operasyon başlatmıştır. Zırhlı araçlar ve ağır silahlarla saldırı düzenleyen çete gruplarıyla güçlerimiz arasında tüm gün şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda çeteler patlayıcı yüklü bir panzer ve hammer tipi bir araç patlatmıştır. Ayrıca çatışmalar esnasında 12 çete de kendisini patlatarak intihar etmiştir.

Yaşanan çatışmalarda çetelere ait 1 tank imha edilmiştir. Tüm gün yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen toplam 44 çete üyesi öldürülmüştür. Çatışmalar ardından çeteler sızdıkları köylerden çıkarılmıştır. Bölgedeki arama faaliyetleri devam etmektedir.

Çetelerin saldırılarını püskürtmek için büyük bir fedakarıkla kahramanca savaşan 6 arkadaşımız yaşanan çatışmalarda şehadete ulaşmıştır.

MAHLA KÖYÜNDE ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

16 Temmuz günü DAIŞ çeteleri Şedad kasabasına bağıl Malha köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Gece saat 23.00'a kadar yaşanan şiddetli çatışmalar ardından çete saldırısı püskürtülmüştür. Olumsuz hava şartları nedeniyle çatışmaların sonuçları ve öldürülen çete sayısı tam olarak netleştirilememiştir. Bölgedeki arama faaliyetleri devam etmektedir.

TÜRK ORDUSUNUN ROJAVA’YA SALDIRILARI SÜRÜYOR

Türk Ordusunun Rojava topraklarına yönelik saldırıları devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında Türk ordusu 16 Temmuz günü güçlerimizin Kobanê'nin doğusunda bulunan Silipkiran köyü yakınlarındaki mevziilerine yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.”