YPG: 7 çete öldürüldü

YPG/YPJ savaşçıları ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalarda YPG/YPJ savaşçıları 7 çeteyi öldürüldü.

YPG Basın Merkezi, çete saldırıları ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. 18 Mart günü 12.00 ile 14.00 saatleri arasında DAIŞ çetelerinin Qereqozax köprüsünün batısındaki mevzilerinden Qereqozax köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlediğini belirten YPG,  çete gruplarının eş zamanlı olarak Tişrîn barajının batısına yönelik de ağır silahlarla bir saldırı  gerçekleştirdiğini belirtti.

YPG, 18 Mart günü saat 10.30'da YPG/YPJ savaşçılarının Eyn Îsa kasabasının doğusunda bir operasyon düzenlediğini kaydederek,  “Bölgede mayın döşemeye çalışan DAIŞ çetelerinin hedeflendiği operasyonda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimizin müdahalesi ardından saldırı hazırlığındaki çete grubu alandan kaçmak zorunda kalmıştır.

Çete grupları saat 11.00'da ise Eyn Îsa kasabasına yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir” dedi.

YPG açıklamasında devamla şunlar ifade edildi:

“18 Mart günü DAIŞ çeteleri Mebrûka ile Silûk kasabaları arasında bir saldırı girişiminde bulunmuştur. Türkiye sınırından giriş yaparak Asayiş noktasına saldırı düzenlemeye çalışan çete grubu güçlerimizin müdahalesi ardından sınırı geçmek suretiyle alandan kaçmıştır.

18 Mart günü güçlerimiz Hol hamlesinde özgürleştirilen Xatûniyê beldesinde mayın temizleme çalışması yürütmüştür. Arazide tespit edilen mayınlar güçlerimiz tarafından etkisizleştirilmiştir.

ŞÊX MEQSUD’DA 6 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları devam etmektedir.

Bu saldırılar kapsamında çete grupları 18 Mart günü öğlen saatlerinde Mesbeh, Seken Şebab ve Eşrefiye yönlerinden Şêx Meqsûd mahallesine yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Cehennem toplarıyla mahalleye saldıran çete grupları saat 15.00'da Meqfer ve Mekteb Eqtar bölgesinden mahalleye girme girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür.