YPG'den Erdoğan'a yanıt

YPG Sözcüsü Xelîl, Erdoğan'ın YPG'ye dönük saldırılarına yanıt verdi. Xelîl, Erdoğan için "Terör temsilciliği yapıyor" dedi.

YPG Resmi Sözcüsü Rêdûr Xelîl, Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın YPG’yi DAİŞ ve El-Nusra gibi çetelerle bir tutan açıklamalarına cevap verdi.

Xelîl, şunları kaydetti: "DAİŞ etrafındaki çemberi elde ettiğimiz başarılarla daraltma hamlelerimize paralel olarak Erdoğan’ın da bize dönük iddia ve suçlamaları devreye giriyor. Aslında çetelerle yaptığı işbirliğinin daha fazla belgelenmesinden korkuyor. NATO toplantısı öncesi yaptığı toplantıda YPG’yi DAİŞ ve El-Nusra gibi terör örgütleri ile bir tutarak bir kandırma politikasına başvurmuştur. Erdoğan ve AKP, DAİŞ ve El-Nusra gibi terör listesindeki çete grupları ile ilişkilidir. Bu konu netleştirilmelidir. Erdoğan ve AKP, masumların kanı üzerinden ticaret yapmaktadır; Türkiye terörist çete gruplarının toplanma noktasına dönmüştür. Çetelere verdiği destekle Erdoğan terör temsilciliği yapmaktadır."

'BİR KEZ DAHA AÇIĞA ÇIKTI'

Erdoğan’ın Minbic’teki çetelere 'kucak açmak amacıyla' Suriye-Kuzey Kürdistan sınırını açtığını ifade eden Xelîl, Türkiye'nin bir kez daha Suriye’deki çete grupları ile ilişkilerinin açığa çıktığını kaydetti.

Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleştirilen NATO Zirvesi’ne katılmak üzere İstanbul Atatürk Havaalanı’nda açıklama yapan Erdoğan, YPG'yi DAİŞ ve El-Nusra gibi çetelerle bir tutan ifadeler kullanmıştı.