YPG’den şehit ailelerine 4 Nisan etkinliği

Kürt Halk Önderliği Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesi ile YPG Cizire Kantonu şehit Rüstem sahası yönetimi şehit ailelerinin davet edildiği bir etkinlik düzenlendi.

Kürt Halk Önderliği Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesi ile YPG Cizire Kantonu şehit Rüstem sahası yönetimi şehit ailelerinin davet edildiği bir etkinlik düzenlendi. 4 Nisan Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle organize edilen etkinlikte yapılan konuşmalarda Öcalan’ın Kürt halkını bugünlere getirdiği ifade edildi. TEVÇAND’a bağlı müzik ve tiyatronun da sahne aldığı etkinliğe katılan şehit aileleri neşeli anlar yaşadı. 

YPG Şehit Rüstem Saha Yönetiminin organize ettiği ve yüzlerce şehit ailesinin katıldığı etkinlik Amude kentinde yapıldı. Devrim şehitleri için saygı duruşu ile başlayan etkinlikte YPJ Yönetiminden Newroz Ahmed bir konuşma yaptı. Öcalan’ın 4 Nisan doğum gününün Kürdistan tarihinde yeni bir sayfa açtığını ve Kürt toplumunun çağdaş doğuşunun başlangıcı olduğunu anlatan Newroz, “Bu toprakların özgürleşmesi hayali ile şehitlerimiz hiçbir tereddüde kapılmadan hayatlarını feda etti” dedi. Kürdistan devriminde en fazla acının şehit aileleri çektiğine dikkat çeken Newroz, “Devrimin bedeli kadar korunmasının sorumluluğu da biraz sizlerin omzundadır” diye konuştu. 

YPJ Komutanı Newroz Ahmed’ten sonra şehit ailelerinden Şehit Salar’ın eşi de yaptığı konuşmada şehitlerin yürüdüğü yolda yürüyeceklerin söyleyerek, “Öcalan’ın yolunda yürümeleri için çocuklarımı büyüteceğim” dedi.  

MÜZİK VE TİYATRO GRUPLARI SAHNE ALDI

YPG’nin organize ettiği ve şehit ailelerinin katıldığı 4 Nisan etkinliğinde TEVÇAND grupları da sahne aldı.  Müzik gururlarının çaldığı parçalar eşliğinde halay tutan kitle, tiyatro gurubunun oynadığı skeçleri de ilgi ile izlediler. Özellikle kendilerini ‘Cing cing’ diye adlandırılan gurubun skeçleri ve canlandırma klip oyunları büyük beğeni topladı. 

Etkinliğe katılan aileleri için öğle yemeğinden sonra sahne alan yerel sanatçıların Kürtçe ve Türkçe müzikleri eşleğinde halaylar çekilerek etkinliğe son verildi.

...