YPG: Hesekê’deki DAİŞ çetelerinin saldırısı püskürtüldü

YPG, Hesekê’ye bağlı Şedad kasabasının güneyine yönelik DAİŞ çetelerinin saldırılarının boşa açıkladı. Tespit edilebilen 21 çete üyesinin öldürüldüğünü ve 2 patlayıcı yüklü aracın imha edildiği bilgisini de YPG paylaştı.

YPG Basın Merkezi, 3 Temmuz gecesi DAİŞ çeteleri Hesekê’ye bağlı Şedad kasabasının güneyindeki Malha köyü ve çevresine yönelik başlattığı saldırılarının sonuçlarını açıkladı.

3 Temmuz gecesi DAİŞ çetelerinin Hesekê’ye bağlı Şedad kasabasının güneyindeki Malha köyü ve çevresine yönelik bir saldırı başlattığını vurgulayan YPG Basın Merkezi, “3 Temmuz gecesi saat 03.00 sularında başlayan çatışmalar aynı gün saat 11.00’a kadar aralıksız bir şekilde devam etmiştir. Güçlerimiz, çetelerin 2 patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıları boşa çıkartmış ve araçları uzaktan patlatarak imha etmiştir. Eş zamanlı bir şekilde yaşanan şiddetli çatışmalarda da çetelere önemli kayıplar verdirilmiştir.

Bu çatışmalarda genel olarak tespit edilebilen 21 çete üyesi öldürülmüş, bu çetelerden 13’ünün cenazesi güçlerimizin eline geçmiştir” dedi.