YPG: Türk ordusu ağır silahlarla saldırılarını sürdürüyor

YPG, Türk ordusu, DAİŞ ile SUK çetelerinin Rojava ve Şêx Meqsûd'a dönük saldırılarının sürdüğünü açıkladı. Açıklamada, Rojava'nı köylerine de ağır silahlarla saldırıldığı bildirildi.

YPG Basın Merkezi, Türk ordusu, DAİŞ ve SUK çetelerinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi: 

“21 Kasım günü öğlen saatlerinde DAİŞ çeteleri Kobanê’ye bağlı Tişrîn Barajı'nın güneydoğusunda bulunan Şemseddîn köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.
Çeteler 23 Kasım günü saat 14.00’da da aynı bölgede bulunan Cibilsefa köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

* Suriye Ulusal Konseyi'ne bağlı çete grupları 21 Kasım gecesi, 22 Kasım günü öğlen ve akşam saatlerinde Efrîn’e bağlı Maranez, Minix ve Eyn Deqnê köylerine yönelik ağır silahlar ve havan toplarıyla dört ayrı saldırı düzenlemiştir.
Çeteler 23 Kasım günü de havan toplarıyla Halep’in Şêx Meqsûd Mahallesi'ne bağlı Mesbeh Haleb ve Çocuk Mezarlığı bölgelerine yönelik bombardıman düzenlemiştir.

* Türk ordusunun Rojava topraklarına yönelik düzenlediği saldırılar gittikçe artmaktadır. Bu saldırılar çerçevesinde Türk ordusu 21 ve 22 Kasım günlerinde Kobanê’nin doğusunda bulunan Silipkiran ve Carikli köylerine yönelik ağır silahlarla çok sayıda saldırı düzenlemiştir. Saldırılarla eş zamanlı olarak Türk ordusuna ait Akrep tipi zırhlı araçlar sınır ihlali yapmış, bir süre ardından tekrar sınırın kuzeyine geçmiştir.

Türk ordusu 21 ve 22 Kasım günlerinde Girê Spî’ye de saldırı düzenlemiştir. Türk ordusu aynı iki gün içinde Girê Spî’ye bağlı Sululê, Girbenav ve Alişar köylerine yönelik ağır silahlarla çeşitli saldırılar düzenlemiştir. Türk ordusu eş zamanlı bir şekilde Girê Spî’ye bağlı Dinayikê, Esafa ve Xanikê köyleri mevkiilerinde sınır ihlali gerçekleştirmiş, bir süre ardından tekrardan sınırın kuzeyine geçmiştir.

Aynı günler içerisinde Türk ordusuna bağlı İnsansız Hava Araçları ismi geçen bölgelerde yoğun keşif faaliyeti yürütmüştür. Türk ordusuna bağlı savaş uçakları da 23 Kasım günü Kobanê’nin doğusunda bulunan Aşmê köyü üzerinde alçak uçuşlar düzenlemiştir.”