YPG/YPJ'den çetelere operasyon

Çetelerin Şêx Meqsud ve Eyn Îsa’ya yönelik saldırıları devam ederken, YPG/YPJ savaşçıları da çetelere yönelik operasyon gerçekleştirdi.

YPG Basın Merkezi, çete saldırıları ve YPG/YPJ savaşçılarının gerçekleştirdiği operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPG açıklamasında şunlar belirtildi:

“DAIŞ çeteleri 3 Nisan günü 11.30-12.00, 4 Nisan günü 05.00-05.45 saatleri arasında Eyn Îsa kasabasına yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir. Çete grupları aynı gün 05.00-06.00 saatleri arasında da Eyn Îsa kasabasının doğusuna yönelik de ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir.

Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, 16. Fırka, Lîwaa El-Fetih, Ceyş El-Mucahidîn, Kombûna Festeqim Kema Emert Topluluğu ve Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik saldırıları devam etmektedir.

Güçlerimiz 3 Nisan günü Seken Şikeyf bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan bir çete grubunu hedef alan bir operasyon düzenlemiştir. Çete mevziilerinin etkili vurulduğu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir.”