YPS: 1 binbaşı ve 24 Saray çetesi öldürüldü

YPS: Saray çeteleri ile yaşanan çatışmalarda 1 binbaşı öldürülmüştür. Yine toplam olarak 20 PÖH elemanı ve 4 JÖH elemanı öldürülürdü.

YPS Genel Koordinasyonu, Saray çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemler ve yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. YPS, “halkımızın özgürlüğü, özerk yaşam ve öz yönetimi için başlattığı büyük direnişin mekanlarından biri olan Silopi ilçemizdeki direniş ateşi tekrardan yakılmıştır. Tüm YPS savaşçıları büyük bir moral ve motivasyonla mücadelelerini devam ettirmektedir” dedi.

“Nusaybin, Şırnak ve Gever'de çatışmaların olduğu bölgelere her türlü zırhlı araç, ağır silah ve tanklarla gelen katliamcı güçlerin amaçları en başından beri tarafımızca ve demokratik kamuoyu tarafından bilinmektedir” denilen açıklamada, “Darbe aldığı, kayıp verdiği yerlerde zaten hiçbir zaman gözetmediği savaş kurallarını daha da vahşileşerek çiğnemeye devam etmektedir.

Katliamcı güçler, bir taraftan binaları yıkarak ilerlemeye çalışırken diğer taraftan mahallelere sis bombaları atarak ilerlemenin yöntemlerini aramaktadır. Onlarca kez zırhlı araç, kepçe ve tanklarla girmeye çalıştığı mahallelerde, yiğit halkımızın genç yürekleri ve baş eğmez, boyun bükmez, diz çökmez tarihi ile karşılaşmakta, büyük darbeler alıp kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kalmaktadır” ifadelerine yer verildi.  

YPJ açıklamasında, “Yaşanan çatışmalarda 1 binbaşı öldürülmüştür. Yine toplam olarak 20 PÖH elemanı ve 4 JÖH elemanı öldürülürken 1 JÖH elemanı da yaralanmış, 1 YPS savaşçımız şehit olmuş, 1 YPS savaşçımız da yaralanmıştır. 3 Kepçe araç imha edilmiş, 1 Kepçe araç darbelenmiş, 4 zırhlı araç imha edilmiş, 1 zırhlı araç darbelenmiş, 2 tank kullanılamaz hale getirilmiş ve 3 tank da darbelenmiştir” denildi.

YPS, yaşanan öz savunma direnişinin ayrıntılarına ilişkin de şunları belirtti:

SİLOPİ

“Silopi merkezde bulunan mahalleler tekrardan direniş birliklerimiz tarafından alınmıştır. Bu gece saat 00.00'da patlatılan 4 araç ile yapılan eylem sonrası direniş tekrardan başlamıştır. Buradaki öz savunma direnişinin detayları daha sonra açıklanacaktır.

NUSAYBİN

“31 Mart günü Alika Mahallesi’nde yaşanan çatışmada 1 PÖH elemanı öldürülmüştür.

1 Nisan günü ise 1 kepçenin mahalleye girdiği esnada yapılan sabotaj sonucu bu kepçe kullanılamaz hale gelmiştir.

2 Nisan'da saat 09.00'da mahalleye girmek isteyen Saray çetelerine iki sabotaj eylemi yapılmış, ölü ve yaralıları olmasına rağmen sayısı netleştirilememiştir.

3 Nisan günü Şehit Gelhat Mahallesi’ne eski hastane tarafından mahalleye girmek isteyen çeteler, öz savunma yapan gençlerimiz tarafından durdurularak darbelenmiş ve kepçe geri çekilmiştir. Aynı gün saat 03.00'te yine bir kepçe mahalleye girerken yapılan sabotaj eyleminde araç komple imha olmuş, sonrasında TOMA araçları enkazı söndürmek için olay yerine gelmiştir.

3 Nisan günü Şehit Gelhat Mahallesi’nde bir grup Saray çetesi bahçedeyken sivil savunma birliklerimiz tarafından eylem yapılmıştır. Ölü ve yaralı polis sayısı öğrenilememiştir. Yine aynı mahallede katliam amaçlı mahalleye kapsamlı saldırı içerisinde olan devlet güçlerinin zırhlı araçlarına dönük sabotaj eylemleri yapılmıştır. 1 Kobra tipi zırhlı araç ve 1 Ejder tipi zırhlı araç imha olan bir kepçenin yanına giderken sabotaj eylemi sonucu imha edilmiştir. Patlamadan yarım saat sonra olay yerine gelen bir tanka da yapılan sabotaj sonucu bu tank kullanılamaz hale gelmiştir. Bu olaylar sonrasında 1 Kobra tipi zırhlı araç daha olay yerine geldiği esnada tekrardan sivil savunma birliklerimiz sabotaj eylemi düzenlemiş ve zırhlı araç imha edilmiştir. Burada toplam 4 araç imha olmuştur. AKP çetelerinin buradaki kayıpları net bilinmemektedir.

3 Nisan günü Koçer Mahallesi Weysika tarafında yaşanan çatışmalarda SPG roketatar silahlarını kullandığı esnada devlet güçleri, güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Yapılan atışlar sonrasında 2 JÖH elemanı öldürülürken, 1 JÖH elemanı da yaralanmıştır. İlerleyen saatlerden çatışmanın tekrardan başlaması sonrasında yine ağır silahlarla çatışmaya giren devlet güçleri, direniş birliklerimizin hedefi olmuştur. Çatışma esnasında Binbaşı rütbeli bir asker ile 1 JÖH elemanı öldürülmüştür.

ŞIRNAK

3 Nisan günü İsmet Paşa Mahallesi’nde yaşanan çatışmalarda 1 PÖH elemanı öldürülmüştür. Aynı gün devam eden çatışmalarda 5 suikastçı Saray çetesi de öldürülmüştür.

3 Nisan günü Cumhuriyet Mahallesi’ne sızma yapmak isteyen devlet güçlerini fark eden birliklerimiz, roketatar silahlarıyla bu katliam amaçlı bölgeye gelen saray çetelerini hedef almıştır. Yapılan atışlar sonrası ölü polis sayısı öğrenilemezken, 3 ambulans olay yerine gelip ölü ve yaralıları kaldırmıştır. Aynı gün Cumhuriyet Mahallesi’nin Ziyaret Tepesi’ne düşman tanklarını yerleştirmek isterken, sivil savunma birliklerimiz tarafından yapılan eylem sonrası tanklar darbe alarak geri çekilme yapmıştır. Gazipaşa Mahallesi’ne de sızma girişimi yapmak isteyen Saray çeteleri etkili bir şekilde vurulmuş, yapılan atışlarda 1 PÖH elemanı öldürülmüştür.

3 Nisan günü Dicle ve Cumhuriyet Mahalleleri’nde yaşanan çatışmalarda 3 suikastçı polis öldürülmüştür. Yine Valilik çevresinde bir birliğimiz tarafından yapılan atışlar sonucunda 1 PÖH elemanı öldürülmüştür.

2 Nisan günü Gazipaşa Mahallesi’nde Şoreş Goyi adlı YPS savaşçımız şehit düşmüştür. Ayrıntılı bilgileri daha sonra verilecektir.

4 Nisan günü Kobra tipi zırhlı bir aracın geçişi esnasında yapılan sabotaj eyleminde araç imha olmuştur. Aynı gün Dicle Mahallesi’nde hareket halinde bir kepçe araca dönük yapılan sabotaj eyleminde bu araç da imha olmuştur.

3 Nisan günü Dicle Mahallesi eski hastane yanında Saray çetelerinin 1 suikastçısı savunma birliklerimizin yaptığı atışlar sonrasında öldürülmüştür. Yine aynı mahallede yaşanan çatışmalarda 1 PÖH elemanı daha öldürülmüştür. 4 Nisan günü mahalleye gelen tanklara yapılan roketatarlı saldırıları sonrasında her iki tank da darbe alarak geri çekilme yapmıştır. 4 Nisan'dan bu yana Dicle Mahallesi’ne yoğun sis bombaları atılmaktadır.

4 Nisan'da İsmet Paşa Mahallesi’nde Saray çetelerini koordine edenler de hedef alınmıştır. Aynı gün Dicle Mahallesi’ne girmeye çalışan 1 tanka dönük yapılan sabotaj eyleminde tank darbe alarak geri çekilmiştir.

5 Nisan sabahı Bahçelievler polis evine birliklerimiz tarafından yapılan eylemde 2 PÖH elemanı ölürken 1 akrep tipi zırhlı araç da darbe almıştır.

GEVER

3 Nisan günü saat 15.00'te 1 grup JÖH, birliklerimizin diktiği bayrağı indirmeye çalışırken hedef alınmış, burada 1 JÖH ve 4 PÖH elemanı öldürülmüştür. Ayrıca çok sayıda yaralısı ambulanslar tarafından kaldırılmıştır. 4 Nisan günü saat 11.00 ile 12.00 arası Baro Caddesi’nden Cumhuriyet Mahallesi’ne girmeye çalışan Saray güçleri hem ferdi silahlarla vurulmuş, hem de sabotaj eylemi yapılmıştır. 1 tankın kullanılamaz hale geldiği sabotaj eylemi sonrası çatışmalar bir süre daha sürse de, düşman çaresiz kalarak geri çekilmiştir. Bu çatışmada 1 YPS üyemiz yaralanmıştır.

 Miciş, Sinova, Efeler taburu ve Şemzinan Alayı yoluna düşman tanklar yerleştirmiştir.  Aynı zamanda Saray çetelerinin mahallelere girmek için evleri yıkıp kendilerine yol açmaya çalıştıkları görülmüştür. Bu girişimlerine yönelik olarak savunma birliklerimiz gereken karşılığı vermektedir, bu nedenle katliamcı güçler ilerleme sağlayamamaktadır.”