YPS: 19 Saray çetesi öldürüldü

YPS Genel Koordinasyonu, Şırnak, Gever ve Nusaybin’deki eylem ve çatışmalarda 19 Saray çetesi öldürüldü.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, Şırnak, Gever ve Nusaybin’deki eylemler ve çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

YPS, şu ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı:

GEVER:

“24 Mart günü saat 17.00'de Cumhuriyet Mahallesi’nde evde bulunan bir özel harekat suikastçısına karşı Halkın Öz Savunma Güçlerince yapılan eylemde bu suikastçı öldürüldü.

25 Mart günü sabah saat 04.30 ile 05.00 arası bir binada konumlanan özel harekatçılar, Halkın Öz Savunma Güçlerimizce ağır silahlarla vuruldu. Cenazelerin üzerine gidilemediği ve binaya girilemediği için ölü ve yaralı polis sayısı netleştirilemedi. Olay yerine çok sayıda ambulans gelip ölü ve yaralıları kaldırdı. Burada çok sayıda ölü ve yaralı polis var fakat net sayı bilinmiyor.

Düşman Şemzinan yolu üzerinde bulunan birliklerine karşı eylem yapılmasın diye, çevre karakolları vasıtasıyla bu yolu yoğun bir şekilde vurmaktadır.

18 Mart günü çıkan çatışmalarda Zeydan Yanar adlı YPS savaşçımız şehit düştü.

ŞIRNAK:

23 Mart günü sabah saat 6:30'da Şırnak merkez Atatürk Mahallesi’nde Halkın Öz Savunma Gücümüz, valiliğin güvenliğini tutan nöbet kulübesine dönük bir eylem yaptı. Eylemde 1 PÖH elemanı öldürüldü. Aynı gün saat 07.00'de Ömerköy Mahallesi’nde konumlandırılan Kobra zırhlı araç da Savunma Güçleri tarafından hedeflenerek vuruldu. Aracın tümden imha olduğu vuruşlar sonrasında ölü polislerin sayısı bilinmemekte.

23 Mart günü 1 Kobra zırhlı araç Cumhuriyet Mahallesi’ne girmek isterken Halkın Öz Savunma Gücü tarafından bir sabotaj eylemi düzenlendi. Eylem sonrası zırhlı araç tümden imha olurken içindeki ölü polis sayısı netleştirilemedi.

23 Mart günü Cumhuriyet Mahallesi Ziyaret tepesinde toplanan askerlere yönelik Halkın Öz Savunma Güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen suikast eylemlerinde net olarak 2 polis öldürüldü. Aynı zamanda A-4 silahı kullanan 1 asker de suikast sonucu öldürüldü. 

21 Mart günü Saray çeteleri, tanklar ile Yeşilyurt Mahallesi’ne girmek istediği esnada mahalle gençliğinin cevap vermesi sonucu tank üzerindeki 1 asker öldürüldü.

22 Mart günü 1 kepçe aracı Yeşilyurt Mahallesi’ne girmek isterken mahalle gençliğinin öz savunma ile cevap vermesi sonucu kepçe ilerleyemedi. Kepçe aracın geri çekilmesiyle birlikte bu kez müdahale amaçlı bölgeye gelen 1 Kobra tipi zırhlı araç ise Öz Savunma Güçleri’nin yaptığı etkili vuruşlar sonucunda kullanılamaz hale geldi. Sonrasında düşman bu aracı olay yerinden çekti.

24 Mart günü polislerin Dicle mahallesinde karargah olarak kullandığı ev Halkın Öz Savunma Güçlerimiz tarafından vuruldu. Burada net olarak ölü polislerin sayısı bilinmezken çok sayıda ambulans olay yerinden ölü ve yaralıları kaldırdı. 

24 Mart günü Ömer Kabak mahallesinde Halkın Sivil Savunma Güçlerimizin bir birimin yaptığı atışlar sonrasında düşmanın 1 suikastçısı öldürüldü.

Düşman Cumhuriyet ve Bahçelievler mahallelerinde ağır roket saldırıları yapmaktadır.

NUSAYBİN

24 Mart günü öğlen saatlerinde Kanika Mahallesi’nde operasyona gelen 1 Akrep tipi zırhlı araca Halkın Öz Savunma Gücümüzce B-7 silahlarıyla yaptığı atışlar sonrasında araç kullanılamaz hale gelirken burada ölü Saray çetelerinin sayısı bilinmemekte. Daha sonra olay yerine gelen 2 ambulans ölü ve yaralıları kaldırdı.

23 Mart günü Koçer Mahallesi’nde saat 12.00'de Halkın Öz Savunma Gücümüz tarafından gerçekleştirilen 2 eylem de 1asker ölürken, 1 asker de yaralandı. Yine aynı yerde gece saat 02.00'de yapılan eylemler de ise 2 asker öldürüldü.

24 Mart günü farklı saatlerde Saray çetelerinin konumlanmaya çalıştığı 4 eve Savunma Güçlerimizce yapılan eylemlerde en az 9 PÖH öldürülürken 1 PÖH de yaralandı.

Nusaybin'de yaşanan çatışmalarda 2 YPS savaşçımız ise kahramanca direnerek ve savaşarak şehadete ulaştı.”

YAŞAMINI YİTİREN 2 SAVAŞÇININ KİMLİK BİLGİLERİ

YPS, Saray çeteleri ile yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 2 savaşçının kimlik bilgilerini de açıkladı:

Kod: Sinan Bagok

Ad: Nurullah Bozdoğa

Anne-Baba: Rukiye - Ömer

Doğum: 1989 / Nusaybin

Şehadet: 24 Mart Nusaybin

***

Kod: Bawer Mardin

Ad: Mehmet Reşit Alp

Anne-Baba: Emine - Mehmet Ali

Doğum: 1989 / Savur

Şehadet: 24 Mart Nusaybin