YPS: 50’nin üzerinde saray çetesi öldürüldü

YPS, faşist saray çetelerinin öz yönetim alanlarına yönelik saldırılarının yoğun bir biçimde top, tank, havan ve obüs atışları ile devam ettiğini, direniş birliklerinin etkili eylemliliklerinin de sürdüğünü belirtti.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, saray çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı. YPS, faşist saray çetelerinin öz yönetim alanlarına yönelik saldırılarının yoğun bir biçimde top, tank, havan ve obüs atışları ile devam ettiğini, direniş birliklerinin etkili eylemliliklerinin de sürdüğünü belirtti. Süren bu direnişte katliamcı saray çetelerine ağır kayıplar verdirdiklerini vurgulayan YPS, 50'nin üzerinde polis ve özel harekatçının öldürüldüğünü bildirdi.

YPS açıklamasında eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şunlar ifade edildi:

GEVER’DE ZIRHLI ARACA SABOTAJ YAPILDI

“17 Mart günü akşam saat 23.45'te birliklerimiz, Gever ilçe merkezinde saldırı hazırlığı içinde olan polislerin zırhlı bir aracına bir sabotaj eylemi gerçekleştirildi. Tümden imha olan bu zırhlı araçtaki ölü ve yaralı polis sayısı netleştirilemedi. 15 dakika sonra ambülanslarla ölü ve yararılar kaldırılmıştır.

17 Mart günü akşam saatlerinde yapılan suikast eylemlerinde net olarak 2 polis öldürüldü.

CUMHURİYET MAHALLESİ BOMBALANIYOR

Çatışmalar yoğunluklu olarak Cumhuriyet Mahallesi’nde devam ediyor. Devlet güçleri bir süre tanklarla Cumhuriyet Mahallesi’nde ilerlemeye çalışsa da, direniş birliklerimizin etkili vuruşlarından dolayı ilerleyemediler. Cumhuriyet Mahallesi yoğun bir şekilde obüs, havan ve tanklar ile bombalanıyor.

CUMHURİYET MAHALLESİ’NDE 9 PÖH ÖLDÜRÜLDÜ

Çarşı tarafında Cumhuriyet Mahallesi üçgende bir binaya girmek isteyen özel harekatçılara yönelik bir eylem düzenlendi. Eylemde çok sayıda özel harekatçı ölürken sayı netleştirilemedi.

17 Mart günü akşam saat 23.00'te zırhlı araçlar ile Cumhuriyet Mahallesi’ne saldıran polislere dönük birliklerimiz iki koldan sızma gerçekleştirildi ve çatışma yaşandı. Bu çatışmada 2 polis özel harekat (PÖH) öldürüldü. Ayrıca çok sayıda yaralıları da vardır. Eylem sonrası ambulanslar ölü ve yaralıları kaldırdı. 

18 Mart öğlen saat 10.00'da Cumhuriyet mahallesinde bulunan dört yolda direniş birliklerimiz, operasyona gelen polis özel harekatçıların içinde bulunduğu kobra tipi bir zırhlı araca yönelik sabotaj eylemi düzenledi. Bu araç tümden imha olmuş ve eylemde 7 polis özel harekatçı (PÖH) öldürüldü.

18 Mart günü sabah saatlerinden itibaren Güngör Mahallesi’nde başlayan şiddetli çatışmalar devam ediyor. Güngör Mahallesi yoğun bir şekilde obüs, havan ve tanklar ile bombalanıyor.

17 Mart günü akşam saatlerinde Şemzinan yolunda 20 asker bir tankın yanında iken direniş birliklerimiz yakın mesafeden etkili vurmuştur. Bunun sonucunda net olarak 3 asker öldürüldü. Diğer askerler ise ölü ve yaralılarını bırakıp olay yerinden kaçtı.

1 YPS SAVAŞÇISI YAŞAMINI YİTİRDİ

14 Mart günü Amed'in Kayapınar ilçesinde 1 YPS savaşçımız bir evde kaldığı esnada ihbar edilmesi sonucu polislerle çatışmaya girdi. Tabanca ve el bombasıyla kendisini koruyan Rizgar Jin adlı savaşçımız, çatışma sonunda şehit oldu. Bu çatışmada düşmanın ölü ve yaralı polis sayısı bilinmemektedir.

BAĞLAR’DA 21 SARAY ÇETESİ ÖLDÜRÜLDÜ, 24 ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ

14 Mart günü Amed'in Bağlar ilçesine bağlı Kaynartepe Mahallesinde direniş birliklerimiz alan tutmuştur. Aynı gün akşam saatlerinde Kaynartepe Mahallesi etrafında devlet güçleri ile çatışmalar başlamıştır. Yaşanan tüm çatışmalar sonucunda net olarak 18 PÖH öldürülürken 12 PÖH elemanı da yaralandı. Yine devlet güçlerine ait 24 zırhlı araç imha edildi ve 8 zırhlı araç da darbelendi. Bu çatışmalarda Mordem Wan, Munzur Serhed, Fırat Zilan adlı ve ismi netleşmeyen bir YPS savaşçımız şehit oldu.

15 Mart günü Muradiye mahallesinde PÖH, YPS güçlerimizin üzerine sızma yapmak istediği esnada fark edilerek vuruldu.  Burada 3 PÖH öldürülürken 2 PÖH de yaralandı. 

Devlet güçleri mahallelere karşı yoğun teknikle bombalamalar yapmaktadır. Halkın özellikle hedef alındığı bombardımanlarda halkımızdan Özgür Çelenk, Eyüp Çelik ve Hüseyin Hüseyinoğlu isimli 3 sivil insanımız da şehit olmuştur.

MARDİN’DE 20 PÖH VE JÖH ÖLDÜRÜLDÜ

Son birkaç gündür faşist devlet birlikleri Mardin civarında İpek yolundan tank, obüs ve havanlar ile Elîka ve Koçera mahallelerini yoğun bir şekilde bombalamaktadır. Ayrıca 200'e yakın DAIŞ üyesinin bu operasyonlara katıldığı öğrenilmiştir.

17 Mart günü öğlen saatlerinde iki grup JÖH ve PÖH elemanları bir eve konumlandıkları sırada YPS güçlerimiz tarafından hedef alındı. El bombaları ve ferdi silahlar ile vurulan katliamcı polislerden 7 PÖH elemanı öldürüldü. Yaralıları da çok olmakla birlikte netleştirilemedi. 

17 Mart günü öğleden sonra güçlerimiz, meydanda toplanan 7 polis özel harekatçıyı hedefleyip etkili bir bir şekilde vurdu. Roketatar ve ferdi silahlarla vurulan PÖH elemanlarından 4'ü öldürülürken 3'ü de yaralandı.

17 Mart günü öğleden sonra saat 15.00'te, birliklerimiz toplanan bir grup PÖH elemanına sabotaj eylemi yapmıştır. Sabotaj eylemi sonucu net olarak 8 PÖH elemanı öldürülürken çok sayıda yaralıları olmuştur. Eylem sonrası tekrardan saldırıya geçmek isteyen polislere dönük yapılan bir suikast eylemi sonucunda da 1 PÖH elemanı öldürüldü. 

KOBRA İMHA EDİLDİ, TANK DARBELENDİ

17 Mart günü saat 09.30'da devlet güçleri, Şırnak merkez mahallelerinden olan Dicle ve Cumhuriyet mahalleleri arasına bir tank ve bir Kobra tipi zırhlı araçla mevzilenmek isterken güçlerimiz tarafından vuruldu. Yapılan vuruşlar sonucunda Kobra araç imha olurken tank ise darbe aldı. Her iki araç da daha sonra polisler tarafından olay yerinden çekilerek götürüldü.

2 SARAY ÇETESİ ÖLDÜRÜLDÜ 

18 Mart günü saat 08.30'da Kobra zırhlı araç bir mahalleye girmek isterken güçlerimiz tarafından vurularak etkisiz hale getirildi. Zırhlı aracın silahı ve termali imha edildikten sonra araç geri çekilme zorunda kaldı. Dicle mahallesinde ise evlerin duvarlarını delerek ilerlemek isteyen polis güçlerine yapılan eylemde net olarak 2 PÖH elemanı öldürülürken 2 PÖH elemanı da yaralandı. Olay yerine 4 ambulans gelerek ölü ve yaralıları kaldırıyor. Yerel kaynaklara göre 3 PÖH elemanı ve 1 Uzman Çavuş'un öldüğü bilgisi mevcuttur.

BATMAN’DA YAŞAMINI YİTİREN 2 SAVAŞÇININ KİMLİK BİLGİLERİ

15 Mart günü Batman merkezde Aydınlıkevler Mahallesi’nde 2 savaşçımız ve düşman arasında çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada her iki savaşçımızda şehit düştü. Şehit düşen direnişçilerimizin sicilleri şöyledir;

* Roza Botan / Menekşe Ergül / Baba: Agit / 1994 Mardin doğumlu / 2015 katılımlı

* Sekvan Rubar / Ruşen Altun / Anne: Çiğdem Baba: Veysi / 1993 Muş-Bulanık doğumlu / 2015 Amed katılımlı.”