YPS: 6 özel harekatçı ve 2 DAİŞ üyesi öldürüldü

Türk devletinin direnişin sonuçlarını sakladığını belirten YPS, Gever, Nusaybin ve Şırnak’ta son iki günde 6 özel harekatçı ve 2 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü açıkladı.

Kürdistan’daki halk direnişine ilişkin günlük bilgilendirme açıklamasında bulunan YPS Genel Koordinasyonu, Türk devletinin yaşanan büyük direniş ve sonuçlarının ayrıntılarını sakladığını, özel savaş medyasının bu konu için görevlendirildiğini vurguladı.

Açıklamada, son iki gündür Nusaybin, Şırnak ve Gever'de devletin görünen ve gizli tüm karanlık güçlerinin direniş mahallelerine saldırdıkları belirtildi.

YPS, Devletin tank ve diğer teknik ağırlıklı ağır silahlarla çatışma bölgelerini bombaladığını ve bu saldırılara karşı yapılan bir çok sabotaj eylemlerinin sonuçlarının netleştirildiğinde açıklanacağını duyurdu.

YPS açıklamasında şu bilgiler yer aldı:

Yaşanan çatışmalarda ve yapılan irili ufaklı sabotaj eylemlerinde iki gün içerisinde netleştirilebilen 6 özel harekatçı öldürülürken 1 özel harekatçı yaralanmış, 2 DAIŞ üyesi öldürülürken 2 DAIŞ üyesi de yaralanmıştır. Keşif uçuşları yapan 3 drone keşif uçağı düşürülmüş, ayrıca tank ve kobra zırhlı araçlara, operasyona geldiği esnada yapılan atışlar ve eylemler sonucunda darbe vurulmuş, direniş mahallelerinden geri çekilmeleri sağlanmıştır. Çatışmalarda yaralan bir YPS savaşçımız ise yapılan müdahalelere rağmen şehit düşmüştür. Yaşanan öz savunma direniş mücadelesinin sonuçları şöyledir;

NUSAYBİN:

30 Mart günü Koçer mahallesinde saat 12.00'de YPS-JIN güçlerimizin mahalleye saldıran jandarma özel harekat güçlerine yönelik yaptığı atışlar sonucunda 1 JÖH elemanı öldürülmüştür. Yine aynı mahalle de 1 gün sonra saat 14.00'de ve 16.00'te yaşanan çatışmalarda YPS-JIN güçlerimizin yaptığı atışlar sonrasında 1 PÖH elemanı öldürülürken 1 PÖH elemanı da yaralanmıştır.

31 Mart günü saat 10.30'da Koçer mahallesi Weysika tarafında sivil savunma güçlerimiz tarafından 1 Drone keşif uçağı düşürülmüştür. Yine aynı mıntıkada 1 gün sonra saat 12'de devlet güçlerinin 1 doçkacısı yapılan atışlar sonrasında öldürülmüştür. Saat 16.00'da yaşanan çatışmada ise 1 DAIŞ çetesi öldürülmüştür. Ayrıca bu mıntıkada saat 14.00'te birliğimizin yaptığı iki sabotaj eyleminin sonuçları daha sonra paylaşılacaktır.

31 Mart günü saat 15.00'te Koçer mahallesi çevresinde toplantı halinde bulunan 20 saray çetesi YPS-JIN güçlerimiz tarafından roketatar silahlarıyla vurulmuştur. Yapılan bu eylemde çete grubunda ölü ve yaralı sayısı çok olmakla birlikte detaylar elde edildiğinde yurtsever halkımızla ve kamuoyuyla paylaşılacaktır.

GEVER:

31 Mart günü sabah saatlerinde saray çetelerinin 1 suikastçısı bir binaya konumlandığı esnada savunma birliklerimiz tarafından fark edilmiş ve yapılan atışlar sonrasında bu suikastçı öldürülmüştür. 

31 Mart günü öğle saatlerinden gece saat 03.00'e kadar Cumhuriyet, Güngör, Orman mahallelerinde yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır. Genel olarak Kışla ve Cumhuriyet mahallelerindeki çatışmalar ise devam etmektedir. Yoğun Helikopter hareketliliğinin olduğu gözlenmektedir.

31 Mart günü akşama doğru Orman mahallesinde saray çeteleri kobra tipi zırhlı bir araç ve etrafında yayan olarak operasyona gelen özel harekatçılara dönük savunma birliklerimiz sabotaj eylemi yapmıştır. Bu eylem sonucunda kendi özel savaş basınında 1 PÖH elemanının öldüğüne ilişkin verilen haber gerçeği yansıtmamaktadır. Bu eylemdeki ölü ve yaralı PÖH sayısı fazladır ve ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

31 Mart günü öğleden sonra AKP emrindeki askeri helikopterler, çevre bölgeleri bombardımana tabi tutmuştur.

30 Mart günü Cumhuriyet mahallesinde yaşanan çatışmalarda yaralanan YPS üyesi Kamuran Amed adlı savaşçımız şehit düşmüştür.

Kod: Kamuran Amed

İsim: Ahmet Akdeniz

Anne: Ümmügülsüm  Baba: Şeyhmus

Doğum Yeri: Amed

ŞIRNAK MERKEZ:

31 Mart günü İsmetpaşa mahallesine sızma yapmak isteyen DAIŞ çetelerine mahalleyi savunan gençlerin karşılık vermesi sonucu 1 DAIŞ çetesi öldürülürken 2 DAIŞ çetesi de yaralanmıştır. Bu mahallede yoğun olarak keşif faaliyeti yapan 2 drone keşif uçağı da güçlerimiz tarafından düşürülmüştür.

Dicle mahallesini yoğun bombardımana tabi tutan 2 tankı hedef alan savunma birliklerimiz, her iki tankı da darbeleyerek bölgeden geri çekilmelerini sağlamışlardır.

Atatürk mahallesinde kobra tipi zırhlı bir araca dönük savunma birliklerimizin ağır silahlarla yaptığı atışlar sonrasında araç darbe alarak kullanılamaz hale gelmiştir. 

Bahçelievler mahallesinde bir grup JÖH elemanın toplandığı esnada bir birliğimizin yaptığı atışlar sonrasında 1 JÖH elemanı öldürülmüştür.

Devlet güçlerinin mahalleleri yoğun olarak teknikle vurduğu ve çatışmaların sürdüğü mahallelerden Yeni mahallede de çatışmalar yaşandı. Bunun sonuçları ve ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.