YPS: 6 Saray çetesi öldürüldü, 1’de yaralandı

Kuzey Kürdistan’daki öz yönetim direnişlerine ilişkin açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu, sürekli bir şekilde mahallelere girmek için yöntem deneyen Saray çetelerinin tüm girişimlerinin boşa çıkarıldığını belirtti.

Kuzey Kürdistan’daki öz yönetim direnişlerine ilişkin açıklama yapan YPS Genel Koordinasyonu, sürekli bir şekilde mahallelere girmek için yöntem deneyen Saray çetelerinin tüm girişimlerinin boşa çıkarıldığını ve zırhlı araçların darbelendiğini belirtti.

Üç günlük çatışmalar ve eylemler sonucunda 6 Saray çetesinin öldürüldüğünü, 1 Saray çetesinin yaralandığını da kaydeden YPS Genel Koordinasyonu, “2 zırhlı araç imha edilmiş, 1 tank kullanılamaz hale gelirken 3 tank da darbelenmiştir. Toplam 6 YPS savaşçımız şehit düşmüştür” dedi.

NUSAYBİN’DE TANKA ROKETATARLI EYLEM

Nusaybin’de 3 Nisan günü Elika Mahallesi’nin İpekyolu tarafından 1 tankın mahalleye girişi esnasında tankın roketatarlarla vurulması sonucu darbe alarak geri çekildiğini belirten YPS Genel Koordinasyonu, “Yine aynı yere öğleden sonra girmek isteyen başka 1 tanka yapılan sabotaj eylemi sonucunda tank kullanılamaz hale gelmiştir.

4 Nisan günü yine Elika mahallesine İpek yolu tarafından 4 koldan girmek isteyen saray çetelerine, sivil savunma güçlerimiz tarafından pusu atılmıştır. Yapılan atışlarda ölü ve yaralıları olmasına rağmen sayı netleştirilememiştir. Bu mahalleye bağlı Morika alanında ise yapılan atışlar sonrasında 1 JÖH elemanı öldürülürken 1 JÖH elemanı da yaralanmıştır. Yaşanan çatışmalarda 2 YPS savaşçımız, katliamcı faşist çetelerin üzerine fedaice giderek şehadete ulaşmıştır.

* Cilo Botan / Rojhat İşleyen / Anne: Nazime Baba: Ömer / 1993 Gever doğumlu

* Yıldız Gabar / Neriman Koçhan / Anne: Halime Baba: Ebubekir / 1992 Mêrdin doğumlu / 2010 Mêrdin katılımlı

5 Nisan günü saat 11.00'de Ejder tipi zırhlı 1 aracın Koçer mahallesine girişi esnasında savunma birliklerimizin roketatarlı eylemiyle bu araç tümden imha olmuştur. Aynı gün öğleden sonra bu kez 2 tank ile mahalleye girmeye çalışan saray çeteleri, yapılan etkili atışlar sonrasında her 2 tankın da darbe almasıyla geri çekilmişlerdir. Yine ilerleyen saatlerde yapılan atışlarla 2 JÖH elemanı da öldürülmüştür” dedi.

ŞIRNAK’TA SARAY ÇETELERİ HEDEF ALINDI

Şırnak’ta ise 5 Nisan günü öğleden sonra Cizre yolu üzerinde 5 Saray çetesinin hedef alınarak vurulduğunu belirten YPS Genel Koordinasyonu şunlara dikkat çekti: “5 Nisan günü öğleden sonra Cizre yolu üzerinde 5 PÖH elemanının hedef alınarak vurulduğu eylemde 3 PÖH elemanı ölmüştür. Daha sonra saray çeteleri, İsmet Paşa mahallesini bombardımana tabii tutmuştur. Burada Zınar Serhat ve Rızgar Batman adlı 2 YPS savaşçımız şehit düşmüştür. Ayrıntılı bilgi daha sonra verilecektir.

Şırnak merkezde şehit düşen Şoreş Goyi arkadaşın sicili şöyledir:

* Şoreş Goyi Masiro / Yusuf Aybak / Anne: Mehat Baba: Sadullah / 1995 Mersin doğumlu / 2011 katılımlı.”

VAN’DA ZIRHLI ARACA 4 KOLDAN EYLEM

Van 4 Nisan günü merkezde bulunan İpekyolu üzerindeki Karşıyaka Mahallesi’nde 2 zırhlı aracın geçişi esnasında sivil savunma güçlerinin 4 koldan her iki aracı vurduğunu kaydeden YPS Genel Koordinasyonu, “4 Nisan günü akşam saatlerinde Van merkezde bulunan İpek Yolu üzerindeki Karşıyaka mahallesinde 2 zırhlı aracın geçişi esnasında sivil savunma güçlerimiz, 4 koldan her 2 zırhlı aracı vurmuştur. Buradaki ölü ve yaralı saray çetesi netleştirilememiştir. Ayrıntılı bilgi daha sonra verilecektir” dedi.

GEVER’DE ZIRHLI ARACA SABOTAJ

Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesinde ise dün gece kobra tipi zırhlı araca bir sabotaj eylemi düzenlediğini belirten YPS Genel Koordinasyonu şunları kaydetti: “5 Nisan günü gece saat 02.30 ile 03.00 arası kobra tipi zırhlı 1 aracın Güngör ve Cumhuriyet mahalleleri arasında bulunan bir yola girişi esnasında güçlerimiz bir sabotaj eylemi yapmış, yapılan eylem sonucunda araç imha olmuştur. Eylem sonrası düşman, güçlerimizin denetiminde olan bütün mahalleleri tank, obüs ve havanlar ile vurmuştur.

Şehit düşen YPS savaşçımız:

* Adıl Bılıki / Yunus Keskin / Anne: Narin Baba: Seyfi / 1999 Silopi doğumlu / 2016 katılımlı / 5 Nisan günü şehit.”