YPS: 7. Kolordu mühimmat deposu patlatıldı

YPS, Genel Koordinasyonu 10 Temmuz günü 7. Kolordu'ya yönelik ağır silahlarla bir eylem düzenlendiğini ve roketlerin isabet ettiği mühimmat deposunun patladığını bildirdi.

YPS Genel Koordinasyonu, 10 Temmuz’da gece 12:30-01:00 arası Van Saray-AKP çetelerinin 7. Kolordu konumlama merkezine direniş birimlerince ağır silahlarla bir eylem düzenlendiğini belirtti. YPS açıklamasında, “Roketler Kolordu'daki mühimmat deposuna isabet etmiş ve bu mühimmat deposu patlamıştır. Buradaki ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir.

11 Temmuz öğlen saat 1.00 ile 2.00 arasında saray çeteleri Xaçort Mahallesinde operasyon başlattı. Burada birimlerimiz ile saray çeteleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalar da saray çetelerinin ölü sayısı netleştirilemezken bir üyemiz şehit düşmüştür.

Çatışma mahallesine halk toplanarak çetelere karşı direniş sergilemiştir. Direniş sergileyen halka çeteler saldırmıştır. Halkın gösterdiği büyük direniş ile çeteler kısmen geri çekilirken, şehit üyemiz bayraklara sarılmıştır” denildi.

YPS, yaşamını yitiren savaşçının Marinos doğumlu, Sarina olduğunu açıkladı.