YPS: Çok sayıda Saray çetesi öldürüldü

YPS/YPS Jin savaşçılarının direnişi ve etkili eylemlerinin sürdüğünü kaydeden YPS Genel Koordinasyonu, bu eylemlerde çok sayıda Saray çetesinin öldürüldüğünü, birçok eylemde Saray çetelerinin kayıplarının tam olarak netleştirilemediğini vurguladı.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, Saray çetelerine yönelik gerçekleştirilen eylemler ve yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. YPS, Saray çetelerinin özyönetim alanlarına saldırıları karşısında YPS/YPS Jin güçlerinin direnişi ve etkili eylemlerinin de devam ettiğini belirtti. YPS, bu eylemlerde çok sayıda Saray çetesinin öldürülürken, birçok eylemin sonucunda katliamcı çetelerin kayıplarının da netleştirilemediğini ifade etti.

YPS Genel Koordinasyonu, yaşanan çatışmaların ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

NUSAYBİN

“20 Mart günü Koçera Mahallesi’nde saat 13.00 ile 14.00 arasında 5 DAIŞ çetesi bir eve girdiği esnada YPS ve YPS-Jin direniş birliklerimiz tarafından el bombalar ile hedef alındı. Yapılan vuruşlar sonrası ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

21 Mart günü öğleden sonra saatlerde Koçera Mahallesi’nde yaşanan çatışmalarda net olarak 4 PÖH elemanı öldürüldü.

22 Mart günü sabah saat 07.00'de YPS direniş birliklerimizin ferdi silahlar ile yaptığı vuruşlar sonucunda ağır silah kullanan bir AKP çetesini öldürdü. Eylemden sonra düşman, direniş gösterilen tüm mahalleleri yoğun bir şekilde havan ve tanklar ile vurmakta.

ŞIRNAK

21 Mart günü öğleden sonra Dicle mahallesine İskender,  Mişilli ve Şehrinuh mahallelerinden sızma yapmak isteyen AKP çeteleri ile bunu fark edip cevap veren YPS direniş birliklerimiz arasında çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada ilk alınan bilgilere göre 4 faşist Saray çetesi öldürüldü. Dicle Mahallesi’nde çıkan bu çatışmalarda Mazlum - Salih Batmaz adlı savaşçımız şehit olmuştur.

Dicle Mahallesi’ndeki hendekleri kapatmak isteyen kepçe tipi araç YPS birliğimiz tarafından vurularak geri püskürtülmüştür.

AKP çetelerinin girdiği bir eve dönük direniş birliğimiz sabotaj eylemi yaptı. Yaşanan patlamada sonrası ölü ve yaralı polis sayısı bilinmiyor. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.

21 Mart günü Dicle Mahallesi’nde şehit olan 1 savaşımızın sicili şöyledir.

20 Mart günü AKP çeteleri, Cumhuriyet Mahallesi’ne girmek isterken bir binaya yerleşiyor. YPS direniş birliklerimiz tarafından bu binaya dönük yapılan sabotaj eyleminde ölü ve yaralı polis olmakla birlikte sayı tam netleştirilemedi. Eylemden sonra 3 ambulans gelip ölü ve yaralılarını kaldırmıştır. Müdahaleye gelen Kobra tipi bir zırhlı araçta YPS direniş birliğimiz tarafından hedef alındı. Yapılan vuruşlar sonrasında zırhlı araç şoförü ölürken araç da darbe aldı. Duvarları delerek ilerlemek isteyen bir grup Saray çetesinin de vurulması sonucu 1 özel harekat çetesi öldürüldü.

Yeşilyurt Mahallesi’nde de çatışmalar devam ediyor. Özel savaş medyasının kendi basınında yansıttığı bilgilere göre 3 özel harekat çetesi öldürüldü. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.

21 Mart günü akşam saatlerinden 22 Mart sabahına kadar Yenimahalle de Saray çeteleri tarafından ağır silahlarla tarandı. Ayrıntılı bilgi daha sonra paylaşılacaktır.

YAŞAMINI YİTİREN SAVAŞÇILAR

YPS farklı tarihlerde yaşamını yitiren savaşçıların kimlik bilgilerini de açıkladı:

Kod: Bagok Çiyager

Adı: Abdullah Ak

Şahadet yeri: Nusaybin

***

Kod: Mahir Çayan

Adı: Şahin Yılmaz

Anne-Baba: Zulayha- Alaatin

Doğum:1995-Muş

Şahadet yeri: Nusaybin

***

Kod: Niştiman Jinda

Adı:Cemal Mevlude

Anne-Baba: Amine Celal

Doğum:1992-Şaho

Şahadet yeri: Nusaybin

***

Kod: Rohat Van

Adı: Ömer Aslan

Anne-Baba:Sarya-Necim

Doğum:1993 Van

Şahadet yeri: Şırnak