YPS: Direnişimiz kararlı bir şekilde devam etmektedir

DAİŞ çetelerinin sokak çatışmalarında yer aldıklarını hatırlatan YPS, Kürtlerin varlığını inkar eden ve canına kast edenlere karşı, direniş bayrağını yükseltme savaşının devam edeceği vurguladı.

YPS Genel Koordinasyonu, Gever ve Nusaybin’de devam eden son üç günlük direnişin bilançosunu açıkladı.

Devlet güçlerinin saldırılarına karşı kararlı bir şekilde direndiklerini belirtilen YPS açıklamasında, ‘’Ne zırhlı araç, keşif uçağı, hava bombardımanı ne de DAIŞ çeteleri ve PÖH elemanları, halkımızın direniş cephesini kıramamakta, her geçen gün direniş savaşçılarımız, büyük kahramanlık örneği göstererek katliam amaçlı ilerlemek isteyen savaş çetelerine kayıplar verdirmektedir’’ denildi.

Açıklamada, Kadın direniş güçlerinin de, aktif olarak direniş mevzilerinde yer aldıklarını ve üzerlerine düşen sorumlulukla, büyük bir azim ve inançla savaştıkları belirtildi.

DAİŞ çetelerinin sokak çatışmalarında yer aldıklarını hatırlatan YPS, Kürtlerin varlığını inkar eden ve canına kast edenlere karşı, direniş bayrağını yükseltme savaşının devam edeceği vurguladı.

YPS, son üç günlük çatışmalarda, ‘’sayısı netleştirilemeyen ölü ve yaralı saray çeteleri olmakla birlikte yaşanan çatışmalarda ve eylemlerde sonuç olarak 1 PÖH elemanı ve 2 DAIŞ çetesi öldürülmüş, 2 zırhlı araç darbelenmiş, 2 doçka mevzisi imha edilmiş, 1 kepçe darbelenmiş ve 1 keşif uçağı düşürülmüştür’’ dedi.

YPS Koordinasyonu Gever ve Nusaybin’deki duruma ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

NUSAYBİN:

29 Mart günü saat 15.00'te Koçer mahallesi Weysika tarafında PÖH elemanlarından oluşan iki grup iki ayrı eve girdiği sırada sivil savunma birliklerimizin sabotaj eylemleri gelişmiştir. 7 kişi olan gruplardan birinde netleştirilebilen 1 PÖH elemanı ölürken diğer grubun da ölü ve yaralı sayıları netleştirilememiştir.

29 Mart günü saat 13.00'te Koçer mahallesinde Weysika tarafında 1 DAIŞ çetesi evden çıktığı esnada birliklerimiz tarafından hedeflenmiş, yapılan atışlar sonrası bu DAIŞ elemanı öldürülmüştür. 

28 Mart günü Elika mahallesinde yine 1 DAIŞ çetesi de YPS-JIN'a bağlı savaşçılarımız tarafından vurularak öldürülmüştür.

29 Mart günü saat 10.00'da Elika mahallesinde YPS-Jin birliklerimiz tarafından 1 küçük ebatlı keşif uçağı düşürülmüştür.

29 Mart günü saat 16.00'da Elika mahallesinde 1 kobra tipi ve 1 Ejder tipi zırhlı araçların mahalleye girişi esnasında sivil savunma birliklerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Burada kobra zırhlı araç imha olurken Ejder tipi zırhlı araç ise darbelenmiştir.

29 Mart günü Elika mahallesinde 1 kepçe, mahalleye giriş esnasında mahalleyi savunan gençler tarafından vurulmuş, darbe alan kepçe araç alandan geri çekilmiştir. 

30 Mart günü devlet güçleri tarafından yüksek binalara konumlanan 2 Doçka ağır silahı direniş birliklerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuş ve bu mevziler etkisiz hale getirilmiştir.

GEVER:

Yoğun bir şekilde özellikle Cumhuriyet ve Güngör mahalleleri bombardımana tabii tutulmaktadır. Ayrıca devlet güçleri ilerleyemeyerek sabit beklemektedir. Ayrıntılı bilgiler daha sonra verilecektir.