YPS: Gençlerimizi öldürmeye gelen herkes hedefimizdir

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin, Gever ve Şırnak’ta son 3 günde 7 PÖH ve 2 DAİŞ çetesinin öldürüldüğünü, çatışmalarda 4 savaşçının yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Açıklamada, farklı tarihlerde Gever’de yaşamını yitiren 4 savaşçının kimlik bilgileri hakkında bilgi verildi.

YPS Genel Koordinasyonu, devlet güçlerinin aralıksız olarak direnişin ve çatışmaların yoğunlaştığı bölgelere dönük, özellikle hiç bir ilerleme sağlamadığı mahallelere bombardımana devam ettiğini açıkladı.

YPS açıklamasında, ‘’süren katliam operasyonlarına karşı savunma birliklerimiz, kahramanca savaşıp şehit düşerek özerk yaşamın sembol şehitleri arasında yer almaktadırlar. Bu destansı direniş şehitlerimiz, baş eğmeyen, diz çökmeyen bir halkın yeni çağdaki öncüleri, kendi nesillerinin kahramanıdırlar.’’

‘GENÇLERİMİZİ ÖLDÜRMEYE GELEN HERKES HEDEFİMİZDİR’

Açıklamada, para alarak insan öldürmeye gelen faşist canavarların yanı sıra, devletin paralı memurları dışında, Kürtleri birbirine kırdırtmak için korucuların devreye konulduğu vurgulandı.

YPS Koordinasyonu açıklamanın devamında şu uyarıyı yaptı:

 ‘’Önceden de belirttiğimiz üzere bize saldırmayan hiçbir güce karşı bir girişimimiz olamaz. Ancak halkımızın haklı iradesini tanımayan karanlık güçlerin yanında yer alıp gençlerimizi öldürmeye gelen herkes birinci hedefimiz olacaktır.’’

YPS, Gever Cumhuriyet mahallesinde ilerlemek isteyen ‘saray çetelerinin bir camiyi ve ilerleme güzergahında olan evleri de yaktığını aktardı.

3 günlük çatışmaların bilançosunu da açıklayan YPS, bu konuda şu bilgileri verdi:

‘’3 gündür yaşanan çatışmalar sonucunda 7 PÖH elemanı öldürüldü, 7 PÖH elemanı yaralandı, 2 DAIŞ çetesi öldürüldü, 4 zırhlı araç darbelendi, 1 adet drone keşif uçağı düşürüldü. Kahramanca savaşan 4 savaşçımız ise şehit düşerken 1 savaşçımız da yaralandı. Ayrıca geçmiş tarihlerde Gever'de şehit olan 4 savaşçımızın da kimlik bilgileri netleştirilmiştir.’’

YPS, Nusaybin, Şırnak ve Gever’deki çatışma ve direnişlere ilişkin şu bilgileri verdi:

NUSAYBİN:

31 Mart günü saat 15.30'da Elika mahallesinde operasyona gelen Ejder tipi zırhlı bir araç mahalleyi savunan gençlerimiz tarafından vurularak darbelenmiştir. Ölü ve yaralı saray çetesi hakkında net bilgi elde edilememiştir. 

31 Mart günü yaptığımız sabotaj eyleminde özel savaş medyası 2 ölü ve 7 yaralı özel harekatçı olduğunu yansıtmıştı. Bunların arasında özel savaş medyasında yer alanlarda vardır. 

1 Nisan günü öğleden sonra Weysika tarafında sivil savunma birliklerimizin yaptığı atışlar sonrasında 2 DAIŞ üyesi öldürülmüştür. Yine aynı bölgede 1 doçka mevzileri de imha edilmiştir.

Katliam amaçlı mahallelere saldırı yapan devlet güçleriyle birlikte operasyonlara katılan korucular Ömerli ilçesine bağlı köylerden oluşmaktadır. Ömerli ilçesine bağlı köylerin isimleri şöyledir; Rısînê, Bêrtî, Mermarê ve Fafê köyü korucularıdır. Yine Midyat ilçesine bağlı Mêgrê köyü korucuları da operasyonlara katılmaktadır. Fafê köyü korucularının isimleri ise şöyledir; Selam Yüksel, Seyfi Turan ve Hasan Gündüz (Fafê köyü korucubaşıdır) Midyat ilçesine bağlı Megrê köyü korucularının isimleri şöyledir; Reşit Ağırman, Eshed Akpınar, Hasan Yeşilmen, Kasım Akyüz, Celal Acar, Şükrü Apuk ve Zido Ağırman (Korucubaşıdır)

Bêrtî köyü korucuları ise silah bırakmasına rağmen operasyonlara götürülmekteler.

AKP çete yapılanmasında yerini alan, halkımızın değerlerine saldırılarda yerini alanların başına geleceklerden kendileri ve onları tarihin en kirli emelleri için çalıştıranlar sorumlu olacaktır.

ŞIRNAK MERKEZ:

30 Mart günü Dicle mahallesinde PÖH elamanları ile bir savunma birliğimiz arasında çıkan çatışmada 2 PÖH elemanı ölmüştür. 

1 Nisan günü öğleden sonra Dicle mahallesinde 1 tank mahalleye girmek isterken gençler tarafından hedef alınarak vurulmuştur. Darbe alan tank olay yerinden geri çekilmiştir.

2 Nisan günü sabah saatlerinde Dicle mahallesinde 1 drone tipi keşif uçağı düşürülmüştür.

31 Mart günü akşam saatlerinde Yeni mahallede savunma birliklerimizin yaptığı atışlar sonrasında 1 PÖH elemanı öldürülmüştür.

31 Mart günü Bahçelievler mahallesinde Eski Emniyet tarafında kobra tipi zırhlı bir aracın mahalleye girişi esnasında mahalleyi savunan gençler tarafından ateş altına alınmıştır. Bu zırhlı aracın aldığı darbeler sonrasında kullanılamaz hale geldiği görülmüştür.

31 Mart günü Cumhuriyet mahallesinde bir savunma birliğimizin yaptığı atışlar sonrasında 1 PÖH elemanı öldürülmüştür.

Son üç gündür düşman Bayındırlığa girmek istemektedir. Burada birliklerimiz ile devlet güçleri arasında çatışma yaşanmıştır. Çıkan çatışma sonrasında katliamcı güçlerin bu mıntıkaya girmeleri engellenmiştir.

30 Mart günü Tolhıldan, 1 Nisan günü ise Botan Nusaybin adlı YPS savaşçılarımız şehit düşmüştür. Ayrıntılı sicilleri daha sonra verilecektir.

GEVER:

30 Mart günü 2 YPS savaşçımız ile bağlantı kopmuştu. 31 Mart günü öğleden sonra saat 15.30'da bu 2 savaşçımızın düşman bölgelerinde kaldığı anlaşılmıştır. Saray çeteleri ile 2 saate yakın girilen çatışma sonrasında 1 savaşçımız şehit olurken Rubar adlı 1 savaşçımızdan da haber alınamamıştır. Şehit olan savaşçımızın sicili şöyledi;

Mehmet Salih Akar

Anne: Kıymet

Baba: Lütfü

Doğum: 1997 Mersin-Tarsus

1 Nisan günü saray çetelerinin 1 suikastçısı gençler tarafından bir binada kıstırılarak öldürülmüştür. 

1 Nisan günü düşman, Kuruköy tarafından Cumhuriyet mahallesinde girmek isterken savunma birliklerimizin direnişi ile karşılaşmıştır.  Girişim haline olan 1 zırhlı araca yapılan sabotaj eyleminde araç darbe alırken ölü ve yaralı düşman sayısı bilinmemektedir.

1 Nisan günü AKP çetelerinin tutmuş olduğu bir binaya savunma birliklerimiz 6 koldan eylem yapmış, aynı zamanda etraftaki binalar da vurulmuştur. Çıkan çatışmada ölü ve yaralı polisleri 3 ambulans kaldırmak için olay yerine gelmiştir. Tam yerine ulaşamayan sızma grubundaki 2 YPS savaşçısı yaralanmış, daha sonra bunlardan 1 savaşçımız şehit düşmüştür.  Şehit düşen YPS savaşçısının sicili şöyledir;

Bawer Özbay

Anne: Bilsan

Doğum: 1999 Amed

Devlet güçlerinin bombardımanları yoğun bir şekilde devam etmektedir. Yer yer çatışmalar da yaşanmaktadır. Düşmanın ölü ve yaralıları çoktur fakat net bilgiler bilinmemektedir. Düşman Cumhuriyet mahallesinde camiileri yakarken, Güngör mahallesinde de ilerlediği yerlerde evleri yakmaktadır. YPS güçlerinin denetiminde olan mahallelerde düşman Sineva karakolu Miçiç tarafı, Şemzinan kontrol noktası, Efeler taburundan, Gever Alay ve Payla köyü arkasından, Sekran köyü arkasından tanklar ile yoğun bombardıman gerçekleştirmektedir. Orman, Kışla ve Dızê mahallelerinde de yoğun çatışmalar yaşanmaktadır. Ayrıntılı bilgiler daha sonra paylaşılacaktır.

Geçmiş tarihlerde şehit olan savaşçılarımızın sicilleri ise şöyledir;

Karker Birindar

Vahit Sevim

Doğum Yeri: Hakkari

Nazdar – Mehmet

Ş. Tarihi: 18 Mart

 

Rojevin Garzan

Evindar Kılıçarslan

Doğum Yeri: Bitlis

Süreyya – İkram

Ş. Tarihi: 18 Mart

 

Koçerin Adar

Kader Çoban

Doğum Yeri: Bitlis

Kesra – Hüsnü

Ş. Tarihi: 20 Mart

 

Armanc Azadi

Selman Akın

Doğum Yeri: Mardin

Naile – Nayır

Ş. Tarihi: 20 Mart