YPS-JIN’li Eren ve Kılıçarslan Bitlis’te son yolculuğuna uğurlandı

Gever’de farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPS-JIN üyeleri Tülay Eren ve Evindar Kılıçarslan, Bitlis'in Güroyman ve Tatvan ilçelerinde düzenlenen törenlerde çekilen zılgıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Gever’de farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPS-JIN üyeleri Tülay Eren (Arin Rojhat) ve Evindar Kılıçarslan (Rojevîn Xerzan), Bitlis'in Güroyman ve Tatvan ilçelerinde düzenlenen törenlerde çekilen zılgıtlarla son yolculuğuna uğurlandı. 

Soykırım saldırılarının sürdüğü Hakkari’nin Yüksekova (Gever) ilçesinde farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren YPS-JİN üyeleri Tülay Eren (Arin Rojhat) ve Evindar Kılıçarslan'ın (Rojevîn Xerzan) cenazeleri, kaldırıldıkları Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından aileleri tarafından teslim alınarak toprağa verilmek üzere memleketleri Bitlis'e getirildi. Güroymak ilçesine getirilen Tülay Eren'in cenazesi, ilçe girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. 

İlçe girişinde bulunan camide dini vecibeleri yerine getirilen Eren'in naaşı, daha sonra defnedileceği Erentepe Mahallesi Mezarlığı'na getirildi. 

Polis ablukası altında yapılan cenaze töreninde, Eren ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. 

Burada konuşan Eren'in kardeşi Sibel Eren, "Kürt halkının başı sağ olsun. Kız kardeşim Kürt halkının şehididir. Kanımızın son damlasına kadar onların yaratmış olduğu çizgide yürüyeceğiz. Onlar bizleri parça parça bile etse, beşikteki çocuklarımızı öldürseler bile biz yine aynı yolda olacağız. Düşman bunu iyi bilsin. Onlar öldürdükçe, bizler çoğalacağız. Şehitlerimiz, kendi toprakları için gittiler. Bu topraklar olduğu sürece mücadelemiz devam edecektir" diye konuştu. Baba Abdullah Eren ise, "Şehit, Kürdistan halkının şehididir. Devlet bunu çok iyi bilsin. Bir damla kanımız kalana kadar mücadelemiz sürecektir. Hiçbir zaman serok ve şehitlerimizin yolundan dönmeyiz" dedi. 

Yapılan bu konuşmaların ardından Eren, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi. 

KILIÇARSLAN TATVAN’DA TOPRAĞA VERİLDİ


YPS-JİN üyesi Evindar Kılıçarslan ise son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Tatvan'ın Dibekli (Siluh) Köyü'ne getirildi. 

Cenazeyi karşılamak için yola çıkan kitle, ilçe çıkışında bulunan Küçüksu (Kutum) mevkiinde askerler tarafından durdurularak GBT kontrolünden geçirildi. Kontrollerin ardından yollarına devam eden kitle, Kılıçarslan'ı köy girişinde sloganlar eşliğinde karşıladı. Zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde doğduğu evin önüne getirilen Kılıçarslan için burada tören düzenlendi. Tabutu PKK bayrağına sarılan Kılıçarslan için düzenlenen törende, üzerinde fotoğrafının bulunduğu "Şehit namirin" yazılı pankart açıldı. 
 

"PKK halktır halk burada", "Bijî Serok Apo", "PKK intikam" sloganlarının atıldığı törende, yine "Çerxa şoreşe" marşı eşliğinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Törende konuşan Kılıçarslan'ın babası İkram Kılıçarslan, "Hainler bilsin ki bu böyle gitmez" dedi. Sözlerinin devamında ise şunları söyledi: "Bu kahramanları anlatmaya kelimeler yetmez. Bu vatanın çocukları, onlarca yıldır mücadele ediyor. Şehitlerimiz oluyor. Bizim çocuklarımız kendi toprakları ile evleniyorlar. Biz bu kahramanlardan onur duyuyoruz. Rojava'da DAİŞ çeteleri çocuklarımızı öldürüyor, burada da Saray çeteleri bizim çocuklarımızı öldürüyor. Kahramanlarımızdan yana boynumuz her zaman diktir. Hiç bir zaman onları unutmayacağız." 

Yapılan konuşmaların ardından tabutu omuzlayan kitle, sloganlar eşliğinde köy mezarlığa yürüdü. Kılıçarslan'ın toprağa verilmesinin ardından okunan duaların ardından kitle mezarlıktan ayrıldı.