YPS’li Burakmak, son yolculuğuna uğurlandı

Amed’in Sur ilçesinde 7 arkadaşıyla birlikte infaz edilen ve cenazesi günler sonra ailesine verilen üniversite öğrencisi YPS'li Uğur Burakmak Şifqet (Çardak) köyünde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Amed’in Sur ilçesinde 7 arkadaşıyla birlikte infaz edilen ve cenazesi günler sonra ailesine verilen üniversite öğrencisi YPS'li Uğur Burakmak Silvan'a bağlı Şifqet (Çardak) köyünde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. 

Amed’in Sur ilçesinde 7 arkadaşıyla birlikte devlet güçleri tarafından Mart ayında infaz edilen ve yaklaşık bir aydır cenazesi morgda bekletilen Uğur Burakmak, Silvan ilçesinin Şifqet (Çardak) köyünde aralarında HDP Amed Milletvekili Nursel Aydoğan, Silvan Belediyesi, HDP ve DBP ilçe örgütleri eşbaşkanları, MEYA-DER yöneticileri, Burakmak'ın üniversiteleri arkadaşları ve binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze ilçeye bağlı Qurtê (Yolarası) köyünde yüzlerce kişi tarafından karşılanırken, yüzlerce araçlık konvoyla Şifqet (Çardak) köyüne getirildi. Köy girişinde de kalabalık bir kitle tarafından karşılanan cenaze araçtan indirilerek omuzlara alındı. "Bijî Serok Apo", "Ey şehid xweyna te erde namîne", "Bijî Berxwedana YPS'ê" ve "Şehid namirin" sloganları eşliğinde omuzlara alınan Burakmak'ın PKK bayrağına sarılı tabutu, dini vecibeleri yerine getirilmek üzere taziye evine götürüldü. Daha sonra cenaze tekrardan omuzlara alınarak "Şehid namirin" sloganları eşliğinde mezarlığa getirildi. 

Törende bir konuşma yapan MEYA-DER Amed Şube Eşbaşkanı Hasan Pençe, özgürlüğe kavuşmak için bedel ödediklerini söyledi. Daha sonra konuşan Burakmak'ın annesi Naşide Burakmak "Hepiniz hoş geldiniz. Ben Uğur'un annesiyim. Başımız diktir. Bizler barış istiyoruz. Hepiniz baş göz üstüne geldiniz" dedi. 

Anne Burakmak'ın ardından konuşan ağabey Emin Burakmak ise "Hepiniz biliyorsunuz Uğur şehittir. Bu halkın eşit, özgür ve değerli bir yaşam sürmesi için şehit düşüyorlar. Halende Kürdistan'da şehit düşüyorlar. 20 25 yaşlarında bir dava uğruna şehit düşüyorlar. Haklı bir davadır. Egît, Bêrîtan, Zîlan gibi onlarda Kürdistan'ın şehitleridir. Şehitlerimizin yolu yolumuzdur" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kitle taziyelerin kabul edileceği köy taziye evine geçti.