YPS’li Yalvarma, Silvan’da son yolculuğuna uğurlandı

Amed’in Sur ilçesinde 7 arkadaşıyla birlikte infaz edilen YPS’li Muhammet Abdullah Yalvarma (Rodî Amed) Silvan'ın Pîrema köyünde binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Amed’in Sur ilçesinde 7 arkadaşıyla birlikte infaz edilen YPS’li Muhammet Abdullah Yalvarma (Rodî Amed) Silvan'ın Pîrema köyünde binlerce kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde konuşan YPS'li Yalvarma'nın babası Ramazan Yalvarma "Şehit benim değil, şerefli Kürt halkının şehididir. Kürt halkı sağ olsun. Bir damla kanım olana kadar Kürdistan şehitlerinin yolunda olacaktır" dedi.

Amed’in Sur ilçesinde 13 Mart’ta bir odada 7 arkadaşıyla birlikte saray çeteleri tarafından infaz edilen YPS’li Muhammet Abdullah Yalvarma (Rodî Amed) Silvan'a bağlı Pîrema (Sarıbuğday) köyünde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Yalvarma'nın cenazesi Malatya Adli Tıp kurumundan aile tarafından alınarak Silvan'a getirildi. Cenaze ilçeye bağlı Kasmi mevkiinde ve Pîrema köyü yolu üzerinde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Kürt Halk Önderi  Abdullah Öcalan'ın posterleri, KCK, PKK ve YPS bayrakları yanı sıra YPS'li Yalvarma'nın fotoğrafların taşındığı cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Köy camisine dini vecibeleri yerine getirilen cenaze defnedilecek mezarlığa kadar alkış, marş ve zılgıtlarla taşındı. Sık sık "PKK halktır halk burada", "Şehid namirin", "Direne direne kazanacağız" ve "Bijî Berxwedana Surê" sloganları eşliğinde toprağa verilen Yalvarma ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile "ÇerxaŞoreşê" marşı okundu. 

Cenazenin toprağa verilmesi ardından konuşan MEYA-DER yöneticisi Kasım Pervane "Rodî ve arkadaşları Amed'in kalbi Sur ilçesinde büyük bir direniş gösterdiler. Bu görkemli direniş karşısında yasak 4 aydır devam ediyor. Bölgede çok sayıda insanımız katledildi. Yasaklardan sonra bile cenazeler bulundu. İşgalci devlet katliam yaptığı yerlerde katliam izlerini silmek için molozları götürüp sulara döküyor. Ama ne yaparsa da dünya halkları biliyor. Evlerinde kalanlara karşı tanklarla toplarla ve on binlerce asker ve polisle birlikte katliamlar yapıldı" dedi. Konuşmasının devamında cenazelerin ailelere teslim edilmediğini ve bunu kınadıklarını belirten Pervane bölge il ve ilçelerinde devam eden direnişleri selamladı.

Ardından konuşan DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Ali Şimşek "Bu topraklardan zulmün kalkması, Kürt halkının hakkına kavuşması, yüz yıldır bu topraklarda meydana gelen zulmün, haksızlığın ortadan kaldırılması için Kürt gençleri, gençlerimiz, arkadaşlarımız bunun için direniyor. Başkasının hakkını ayaklar altına almak için değil kendi halkının ve insanlığın hakkının bu topraklarda yeşermesi için direniyorlar, direndiler ve hayatlarını kaybedip şehit düştüler. Bu büyük bir destandır. Rodî arkadaşımızda tarihte şahittir ki son nefesine kadar bu vatan için direndiler. Herkes bu kadar direnemez. Bu direnenlerin inançları, gönülleri ve cesaretleri çok büyüktür" diye konuştu. 

Direnerek hayatını kaybedenlerin, bu halkın geleceği, bu topraklarda dik başlılığın olması için ve Kürtlerin başı dik bir şekilde yaşaması için canlarını feda ettiğini belirten Şimşek "Bizlerde bunu unutmayalım. İstek ve umutlarının yerine gelmesi için sonuna kadar bizlerde bu büyük şiirlerini iyi görelim ve iyi anlayalım" dedi. Şimşek konuşmasının sonunda Kürt halkının geldiği konumu hayatını kaybedenlere borçlu olduğunu vurguladı. 

Son olarak konuşan YPS'li Yalvarma'nın babası Ramazan Yalvarma "Hepiniz hoş geldiniz. Hakkınızı helal edin. Şehit benim değil, şerefli Kürt halkının şehididir. Kürt halkı sağ olsun. Bir damla kanım olana kadar Kürdistan şehitlerinin yolunda olacaktır. Umudumuz son şehit olmasıdır. Hepinizin başı sağ olsun" dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından binlerce kişi taziyelerin kabul edileceği köy camisinin avlusuna geçildi.