YPS’nin direnişi karşısında çaresiz kalan Türk ordusu, Şırnak’ı yıkıyor

NATO'nun ikinci büyük ordusu olan Türk ordusu, Şırnak’ta bir grup gencin direnişi karşısında ilerleme kaydedemeyince kenti yakıp yıkmaya devam ediyor.

NATO'nun ikinci büyük ordusu olan Türk ordusu, Şırnak’ta bir grup gencin direnişi karşısında ilerleme kaydedemeyince kenti yakıp yıkmaya devam ediyor. "Moral" için şehre gelen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ise Kürtlerin evlerini "TSK'nin itibarı için yıktıklarını" itiraf etti.

Devletin 14 Mart'ta soykırım saldırılarını başlattığı Şırnak (Şırnak) kent merkezinde ilerleme kaydedemeyen devlet güçleri kenti ağır silahlarla yıkmaya devam ediyor. AKP ile Ergenekon'un yaptığı ittifaktan sonra "Çöktürme" isimli soykırım planıyla Kürdistan'da başlatılan saldırılarda birçok ilçe yerle bir edilirken, Şırnak saldırıların yapıldığı ilk kent olma özelliğini taşıyor.

Devletin eskiden beri askeri karargah olarak kullandığı ve 60 bin nüfusluk kente, bir tümen ile onlarca tugayın olmasına rağmen saldırıların başlamasıyla Şırnak'a takviye olarak da 10 bini aşkın JÖH-PÖH getirildi. Bölgedeki bini aşkın korucunun da dahil edildiği saldırılar için yüzlerce zırhlı araç, tank, obüs ve top da kente nakledildi.

56 gündür ağır bombardıman altındaki kentte bir grup gence karşın direnişi kıramayan devlet güçleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda kentteki tüm konutları tek tek yıkıyor. Şehrin etrafına konuşlu tank, top ve obüslerle aralıksız bir şekilde bombardımana tutulan Şırnak’ta yıkım politikalarıyla halktan direnişin intikamı alınmak isteniyor.

NATO'nun 2'nci büyük ordusu olmakla övünen Türk ordusu, bir grup gencin ferdi silahlarıyla sergilediği tarihi direnişi kıramayınca gövde gösterisine soyundu. Daha önce havuz medyasını kente getirerek, şov yapan devlet son olarak önceki gün Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı kente gönderdi. Geldiği 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan bir buçuk kilometre mesafedeki Çakırsöğüt Jandarma Tugayı'na helikopterle gidebilen Akar, burada yaptığı konuşmada, 35 yıldır devletin ezberi olan "Köklerini kazıyacağız" nakaratını tekrarladı.

Saldırıların başlamasından önce "20-25 gün olarak belirledikleri" operasyon süresinin iki ayı bulmasını görmezden gelen Akar, "operasyonun üstün bir çaba ve başarı"yla devam ettiğini savundu. Akar, eski Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ'un da "kağıttan kaplan" dediği Türk ordusunun itibarını yeniden kazanmak için Kürtlerin yakıp yıkmaya devam etmeleri talimatı verdi.

56 gündür Şırnak'ın Bahçelievler, Yeni, Cumhuriyet, İsmetpaşa, Gazipaşa, Aydınlıkevler ve birçok noktasında bir grup gencin süren tarihi direnişi ise Akar'ın TSK'sinin "itibarı"nı daha da sarsmaya devam ediyor. 

...