YPS: Nusaybin’de en az 20 saray çetesi öldürüldü

YPS/YPS Jin savaşçıları tarafından Nusaybin’de gerçekleştirilen eylemlerde en az 20 Saray çetesi öldürüldü, 1 tank da darbelendi.

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin’de gerçekleştirilen eylemlere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. YPS açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

“4 Mayıs günü Şehit Gelhat Mahallesi’nde YPS birimlerimiz tarafından 1 Özel Harekatçı vurularak öldürüldü. Aynı saatlerde 2 kepçe ile 1 tank da darbelenmiştir. Yine 6 Mayıs günü Şehit Gelhat Mahallesi’ne girmeye çalışan Saray çeteleri YPS JIN birimlerince yapılan eylem ile durdurulmuş ve burada 2 Özel Harekatçı öldürülmüştür.

7 Mayıs Weysika Kordon tarafından 2 eve yerleşmek isteyen çetelere yönelik birimlerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlenmiştir. 1. evde 3 çete ölürken 2'si de yaralanmıştır. 2. evde ise çok sayıda ölü ve yaralı olurken sayı netleştirilememiştir.  

8 Mayıs günü Koçera Mahallesi Kordon sokağı civarında 15 kişilik  Jandarma Özel Haraket  Keşif gurubuna yönelik YPS Jin birimlerimiz tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Bu eylemde 10 Jandarma Özel Harekatçı öldürülmüştür. Öldürülen Özel Harekatçılardan biri Albay'dır. Yine bu birliğe takviye için gelen Saray çeteleri de vurulmuş ve 4'ü öldürülmüştür.

5 Mayıs günü Şehit Gelhat Mahallesinde 1 üyemiz şehit düştü. Şehit üyemizin sicil bilgileri şöyledir:

Botan Kato / Abdulselam Dursun / Piroz-Hasan / Beytüşebap / 5 Mayıs Nusaybin’de şehit düştü."