YPS: Nusaybin ve Gever’de onlarca saray çetesi öldürüldü

YPS’nin verdiği bilgilere göre, son 4 günde yapılan farklı eylemlerde ve yaşanan çatışmalarda onlarca özel harekatçı öldürüldü.

YPS Genel Koordinasyonu, Nusaybin ve Gever’de devam eden çatışma ve direnişin sonuçlarına ilişkin günlük basın duyurusunda bulundu.

YPS’nin verdiği bilgilere göre, son 4 günde yapılan farklı eylemlerde ve yaşanan çatışmalarda onlarca özel harekatçı öldürüldü.

Açıklamada, Türk devletinin Kürdistan’daki saldırılarına karşı kapsamlı bir direniş savaşının verildiği belirtildi.

Yekîneyên Parastina Sivîl-YPS Genel Koordinasyonu Nusaybin’deki çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

Nusaybin ilçesindeki Elika mahallesi ve Koçera mahallesindeki YPS direniş birliklerimiz ile AKP çeteleri arasında yaşanan 4 günlük çatışma ve eylemlerin sonuçları şöyledir;

Elika Mahallesi:

19 Mart günü saat 14.00'te 1 özel harekatçı vurularak öldürüldü.

20 Mart günü saat 14.00'te AKP çetelerinin girdiği bir evde direniş birliklerimizin yaptığı sabotaj eyleminde net olarak 8 özel harekatçı öldürüldü.

20 Mart günü saat 15.00'te 30 kişiden oluşan özel harekat grubuna yönelik direniş birliklerimiz sabotaj eylemi yaptı. Eylem sonucunda 18 özel harekatçı ölürken, çok sayıda özel harekatçı da yaralandı. Burada öldürülen özel harekatçıların üzerine giden bir savaşçımız şehit düşmüştür.

20 Mart günü saat 14.50'de 3 özel harekatçı, kepçeden indiği esnada bir birliğimiz tarafından hedef alındı. Yapılan vuruşlar sonrasında 3 özel harekatçı da öldü. Eylemden yarım saat sonra birliğimize müdahalede bulunan özel harekatçılarla çatışma yaşandı. Bu çatışmadaki ölü ve yaralılar netleştirilemedi. 

20 Mart günü saat 15.30'da  Direniş birliğimizin yaptığı pusu eylemi sonucu 2 özel harekatçı öldürüldü.

21 Mart günü saat 11.00'de mahalleye girmek isteyen bir düşman kolunun vurulması sonucu 3 özel harekatçı öldürüldü.

21 Mart günü saat 13.00'te kobra tipi zırhlı bir araca dönük birliğimizin yaptığı sabotaj eylemi sonucu araç tümden imha olurken, bu araçta en az 3 özel harekatçı öldü. Aynı zamanda bir kepçe barikatları yıkmak isterken kepçeyi savunma amaçlı gelen Ejder tipi zırhlı bir araca dönük de yapılan sabotaj eyleminde araç tümden imha olmuştur. Ölü ve yaralı polis olmakla birlikte sayısı netleştirilememiştir. 

-22 Mart günü bir bina yakınlarında konumlanan özel harekatçılara yönelik eylem de çok sayıda ölü ve yaralıları olmakla birlikte faşist düşman sayısı netleştirilememiştir.

22 Mart günü saat 10.00'da kobra tipi zırhlı 1 araç, Ejder tipi zırhlı 1 araç ve 1 tank mahalleye girmek isterken yapılan sabotaj eylemi sonucu kobra zırhlı araç tümden imha olurken diğer zırhlı araç ve tank darbe alarak geri çekilmiştir. Bu patlamada en az 3 özel harekatçı ölmüştür.

 22 Mart günü 12.00'de 1 kepçe, birliklerimizin sabotaj eylemi sonucu darbe alarak geri çekiliyor. 

22 Mart günü 1 tank mahalleye girmek isterken bu tankta direniş birliklerimizin sabotaj eylemiyle tümden imha edilmiştir. Burada ölü düşman sayısı bilinmemektedir. 

22 Mart günü 1 grup özel tim'e yönelik yapılan eşzamanlı eylemde net 8 özel harekatçı öldürülmüştür. 

22 Mart günü saat 16.00'da 1 özel harekatçı, bir birliğimiz tarafından suikast edilerek öldürüldü.

Koçera Mahallesi:

22 Mart günü saat 14.00'te Weysıka tarafında kobra tipi zırhlı bir araca dönük yapılan sabotaj eyleminde zırhlı araç tümden imha olurken araç vinç ile olay yerinden kaldırılmıştır. Burada en az 3 özel harekatçı ölmüştür. 

22 Mart günü 2 eve giren AKP çetelerine yönelik direniş birliklerimiz sabotaj eylemi düzenlemiştir. AKP çetelerinin çok sayıda ölü ve yaralısı olmakla birlikte sayısı netleştirilememiştir.

22 Mart günü saat 15.00'te Weysika tarafında Drone tipi keşif uçağı birliklerimiz tarafından düşürülmüştür.

Faşist sistemin tüm mahalleleri yoğun bir şekilde obüs, havan ve tanklar ile yaptığı bombardıman sürüyor. 

GEVER’DE 16 JÖH ÖLDÜRÜLDÜ

22 Mart günü saat 11.00'den sonra Dızê, Kışla ve Cumhuriyet mahallesi yakınlarında bulunan Çarşı yolu üçgeninde yoğun çatışmalar yaşandı. Yerel bilgilere göre en az 16 JÖH ölürken yaralıları da mevcuttur.