YPS: Saray çetelerine karşı kapsamlı bir direniş yürütülüyor

YPS Genel Koordinasyonu, Saray çetelerinin saldırılarına karşı kapsamlı bir direniş savaşı yürütüldüğünü vurguladı. Yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlerde çok saydı Saray çetesi öldürüldü.

Yekîneyên Parastina Sivîl (YPS) Genel Koordinasyonu, Kürdistan’da halka karşı Türk devletinin ve ordusunun sürdürdüğü faşist saldırılara karşı kapsamlı bir direniş savaşı yürütüldüğünü belirtti.

YPS, Gever’deki eylem ve çatışmaların ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“21 Mart günü Cumhuriyet Mahallesi girişi eski cezaevi kavşağında bir binaya girmek isteyen JÖH elemanlarına karşı direniş birliklerimiz tarafından bir eylem yapıldı. Burada 1'i rütbeli olmak üzere 2 JÖH elemanı öldürüldü. Aynı yerde keşif uçuşları yapan 2 Drone keşif uçağı da birliklerimiz tarafından düşürüldü. 

21 Mart günü Şemzinan yolu üzerinde Cumhuriyet Mahallesi tarafında 3 Saray çetesi suikastçısı bir binaya yerleşiyor ve bina önünde 2 zırhlı araç duruyor. YPS direniş birliklerimizin bu mekana dönük gerçekleştirdiği sabotaj eylemi sonucu bina yıkılmış ve iki zırhlı araç ile birlikte 3 düşman suikastçısı da enkaz altında kalmıştır. Buradaki düşman kayıpları net bilinmemektedir. 

Dün yapılan açıklamada yerel bilgiler kapsamında aktarılan 16 JÖH elemanının öldürüldüğü bilgisinin ayrıntıları şu şekildedir;

22 Mart günü bir kepçe, zırhlı bir araç eşliğinde Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan üçgen binaya doğru ilerlemek isterken birliklerimiz tarafından sabotaj eylemi düzenlendi. Eylem sonucunda kepçe ver zırhlı araç da imha olarak kullanılamaz hale geldi. Aynı zamanda bu araçlarla birlikte yaya olarak operasyona katılan JÖH elemanlarına dönük yapılan vuruşlar ardından çatışmalar yaşandı. Yaklaşık 3 saat süren çatışma sonrasında net olarak gözle görülen 16 JÖH elemanı ölürken, 6 JÖH elemanı da yaralandı. Yaralılarını alıp geri çekilen düşman gücü daha sonra zırhlı araç ve kepçeyi çekmek için bir zırhlı araç ve bir kepçe alana gönderdi. Enkazı almaya gelen araçların da birliklerimiz tarafından vurulması sonucu bu araçlar darbe alıp yerinde kaldı. Mahalleye yapılan yoğun bombardımandan dolayı cenazeler üzerine gidilemezken, yapılan bombardıman sonucunda kendi cenazelerinin tahrip olduğu görüldü.

22 Mart günü Kutlar şeker fabrikası civarında PÖH elemanlarından oluşan bir grup Cumhuriyet Mahallesi’ne girmek isterken direniş birliklerimizin bu gruba karşı bir eylemi oldu. Burada gözle görülen 1 PÖH elemanı ölürken, 3 PÖH elemanı da yaralandı.

Şu ana kadar Cumhuriyet, Güngör, Orman, Kışla ve Dızê mahallelerine yoğun bombardıman yapılmaktadır.”

ŞIRNAK’TA 100’E YAKIN EV YIKILDI

“Şırnak şehir merkezinin ağır silahlarla vurulması sonucunda mevcut durumda 100'e yakın ev yıkılmış durumdadır. Ayrıca tanklarla kamu binaları da bombalanarak yıkılmaktadır” dedi.