Yüksek: Halklar, AKP'yi tarihin çöp sepetine atacak

Onbinlerin katıldığı Siirt Newroz’unda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, “Ne kadar baskı yaparsanız yapın, en yakın zamanda iktidarda düşeceksiniz. Halklar, AKP'yi tarihin çöp sepetine atacak” dedi.

Siirt'e onbinler Barış Mahallesi'nde Newroz’u kutladı. Saygı duruşuyla başlayan kutlamada Kuzey Kürdistan'daki özyönetim direnişi ve Rojava'daki federasyon selamlandı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri ve PKK ile KCK bayraklarının açıldığını gerekçe yapan polis, TOMA'lar eşliğinde Newroz alanına girdi. Halkın tepki göstermesi ve özsavunmaya geçmesi üzerine polis alandan çıktı. Eruh ve Pervari ilçelerinden gelen binlerce kişi katıldığı kutlamada Newroz ateşi yakılarak halaya durdu. AKP'nin Şırnak il ve ilçelerinde uyguladığı soykırım nedeniyle Siirt'e göç eden halk da Newroz alanındaki yerini aldı. 

Newroz Tertip Komitesi adına konuşan Şakir Şenduryıldız, Mart ayının diktatörlere karşı direniş ayı olduğunu söyledi.

Ardından Barış Anneleri Meclisi adına konuşan Hediye Sütçü, Newroz'un ağlayan annelerin gözyaşına çare olması dileğinde bulundu. 

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ise, başta anneler olmak üzere Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve zindanlarda rehin tutulan tutsakların Newroz'unu kutladı. 

Tüm provokasyon girişimlerine ve yasaklamalara rağmen halkın Newroz kutlamalarının engellenemediğini söyleyen Yüksek, "Ne kadar baskı yaparsanız yapın, en yakın zamanda iktidarda düşeceksiniz. Halklar, AKP'yi tarihin çöp sepetine atacak. Sekiz aydır aralıksız Kürt kentlerinde abluka devam ediyor. Bu süreç boyunca hayatını kaybeden insanlarımızı anıyor, anılarına bağlı kalacağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu..

Ülkede savaşı dayatanın Erdoğan olduğunu dile getiren Yüksek sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu ülkede onların söylediği gibi bir istiklal savaşı yoktur, bir kurtuluş savaşı yoktur. Savaş bizim kaderimiz değil. Çözüm mümkündür. Savaşı dayatan Erdoğan'dır. Bunun için yeni bir hükümet şekillendirecektir. Eğer, 'Bu savaş devam etsin' diyorsanız, Erdoğan'ı desteklersiniz yoksa hep beraber, 'dur' deyip yeni bir hükümet şekillendirmeliyiz."